Newsroom

Newsroom

Σεισμοί στην Κρήτη μια μέρα μετά την τρομακτική προειδοποίηση του αμφιλεγόμενου Ολλανδού ερευνητή;

Τρεις σεισμικές δονήσεις ανοικτά της Κάσσου σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες

671154

Κουνήθηκαν νωρίτερα το πρωί οι κάτοικοι της Κρήτης και της Κάσσου, καθώς τρεις συνεχόμενοι σεισμοί λίγο μετά τις 10:20 έκαναν τους κατοίκους των περιοχών να ανησυχούν και τους πάντες να τρομάζουν στον φόβο ενός μεγαλύτερου ρήγματος.

Πιο συγκεκριμένα οι συνεχόμενες δονήσεις ήταν του ύψους των 4,1 και 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  ήρθε να προστεθεί σε ακόμα έναν στην περιοχή καθώς την προηγούμενη βδομάδα είχε συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Μάλιστα για τα παραπάνω ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας «Newsbomb» ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν μετασεισμοί.

Πιο αναλυτικά τόνισε: «Οι τρεις σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Κάσσου είναι κατά πάσα πιθανότητα μετασεισμικές δονήσεις του προχθεσινού σεισμού των 5 Ρίχτερ. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Οι πιθανότητες μιλούν και για μετασεισμική δραστηριότητα που έγινε πριν δύο χρόνια στη Ζάρκο».

Αυτό που έχει ανησυχήσει βέβαια αρκετούς είναι οι τρομακτικές προβλέψεις του Ολλανδού αμφιλεγόμενου ερευνητή Φρανκ Χούγκερμπετς. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε προβλέψει τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ μόλις χθες ανέφερε σε Tweet του ότι σε ένα τόξο γύρω απ’ την Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός, λέγοντας ότι και στο μακρινό παρελθόν υπήρξε ρήγμα που έδωσε 8,6 ρίχτερ εκεί.

Το τρομακτικό της υπόθεσης φυσικά είναι ότι μια μέρα μετά την αναφορά του οι τρεις συνεχόμενοι σεισμοί έγιναν εκεί που έδειξε.

 

seismos kasso

Βέβαια οι μέθοδοι που ο ίδιος χρησιμοποιεί είναι αρκετά αμφιλεγόμενοι και δύσκολο να τους οικειοποιηθεί κανείς, καθώς δεν πρόκειται για σεισμολόγο, αλλά για ερευνητή που προσπαθεί να προβλέψει σεισμούς με την κίνηση των πλανητών.

Για τον ίδιο τον Ολλανδό ερευνητή μίλησε και ο κ. Λέκκας στο Newsbomb: «Ο ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς κάνει λόγο για μεγάλο σεισμό ο οποίος ξεκινά από Μεξικό και το Περού και μετά το φέρνει στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η μέθοδος του δεν έχει καμία επάρκεια, στηρίζεται σε ασύνδετα γεγονότα που δεν είναι αποδεκτά ότι εντάσσονται μέσα στην επιστημονική δεοντολογία και πρακτική».