Σειρήνες στο Αιγαίο

Σειρήνες στο Αιγαίο, αγαπητοί κι αγαπητές κυρίες. Όχι καλλίφωνες υπάρξεις, ούτε η αδερφή του Μεγαλέξανδρου. Σειρήνες πολέμου ή, έστω, τρομοκρατίας. Η τουρκική πλευρά δεν έκαψε ποτέ να δημιουργεί επεισόδια. Η δε ελληνική διπλωματία στις μέρες μας είναι, μάλλον, μαγεμένη από τις λάθος σειρήνες.

egh5ze99jvt41

Εδώ έρχεται μία διαπίστωση που αν ξέρουμε λίγη ιστορία, δε γίνεται να διαφωνήσουμε: Η δεξιά πάντα τα έκανε μαντάρα στα εθνικά θέματα. Από τον Σκόμπυ θα πω εγώ η εαμοβουλγάρα, αλλά ακόμα κι αν όχι έτσι, από το δόγμα Τρούμαν, έπειτα στην Ίμβρο και στην Τένεδο, η χούντα λεηλάτησε την Κύπρο, ο Σαμαράς πυρπόλησε το μακεδονικό και να’μαστε πάλι, σειρά από έτη ολόστρωτα με αποτυχίες, να πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν ημιπαραφρονα Σουλτάνο με μοναδικό μας όπλο την κυβέρνηση του σούπερ Γκούφι.

Εδώ συμβαίνει κάτι το εξαιρετικό υπό τη σκοπιά της ιστορίας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρακτικά αναδύθηκε από το μακεδονικό, το οποίο και επιλύθηκε με όρους που ευνοούν την ελληνική πλευρά και διασφάλισε μία ειρήνη στα Βαλκάνια, που είναι πάντοτε σπίρτο έτοιμο να πάρει φωτιά. Κι ήρθε τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο να συνεχίσει τη συμφωνία ως έχει,αλλά μέχρι και να δώσει φύλο ελιάς στον γείτονα που προεκλογικά υποσχέθηκε να… ανασκολοπήσει.

Η δε Τουρκία έχει δύο χρόνια που κάνει παιχνίδια στο Αιγαίο. Τα σύνορά της είναι εύθραυστα, είτε λόγω του κουρδικού είτε λόγω του ISIS, είναι ο “πολιτισμένος” Ασιάτης υποψήφιος για την ΕΕ, αντ’αυτού κι έχοντας όπλα και σώματα έτοιμα να θυσιάσει, δημιουργεί εχθρού: Τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την ΕΕ. 

Η πρώτη κίνηση-ματ της Τουρκίας, ήταν εκμετάλλευση του προσφυγικού. Η κυβέρνηση, ανήμπορη να διαχειριστεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική κρίση,άφησε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, που μάλλον είναι και το δυνατό της ατού’ Να μην κάνει απολύτως τίποτα. Τώρα ξεκίνησε βεντέτα στο Αιγαίο, με μια πολεμική απειλή που χρησιμοποιεί σα δαμόκλειο σπάθη χρόνια τώρα. 

Αυτή είναι η τεχνική της Τουρκίας και καθώς δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για την κατάσταση στη γειτονική μας χώρα (αφού δεν τα αποκαλύπτει) μπορούμε απλώς να υποθέτουμε. Εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα απλώς να υποθέτουμε, δεν είμαστε το επιτελείο του ΥΠΕΞ, ούτε η κυβέρνηση.

Έχουμε φτάσει, όμως, σε ένα σημείο που πάλι η ελληνική διπλωματία δεν κάνει δυναμικές κινήσεις, η Τουρκία αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ετοιμοπόλεμη (πράγμα άγνωστο αν αληθεύει ή όχι) και, πάνω από όλα, το επιχείρημα που κρατάει την δεξιά ακμάζουσα ή έστω ζωντανή τόσα χρόνια, αυτό του εθνικού υπερασπιστή, δεν είναι τίποτε παρά ελπίδες και μάλιστα φρούδες.

Εξάλλου, η ιστορία ξέρει καλύτερα κι η ιστορία θυμάται ότι σε αυτόν τον τόπο, πάντα η αριστερά*καθάριζε”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…