«Σειρήνες πολέμου» στην Αρμενία μετά την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη της Τουρκίας

Αναφερόμενος στην Aζερική και τουρκική επίθεση στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ο Αρμένιος πρόεδρος, διαμήνυσε ότι, «εάν το Αζερμπαϊτζάν θέλει πόλεμο, θα τον έχει»

armenia1

Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση» ως απάντηση σε μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι μια περιφέρεια του Αζερμπαϊτζάν που έχει αποσχισθεί από την υπόλοιπη χώρα, κατοικείται κυρίως από Αρμενίους και υποστηρίζεται από την Αρμενία.

 «Κήρυξα στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση για τους άνω των 18 ετών», δήλωσε ο ηγέτης του Καραμπάχ, ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η προεδρία

Αναφερόμενος στην Aζερική και τουρκική επίθεση στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ο Αρμένιος πρόεδρος, διαμήνυσε ότι, «εάν το Αζερμπαϊτζάν θέλει πόλεμο, θα τον έχει».
 
Ταυτόχρονα, στη σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αναφέρει, ότι υποδέχτηκε τους πρώτους εθελοντές.

«Ας να μην απελπιστεί κανείς, ούτε με απώλειες, ούτε με τραυματίες, ούτε με τα θύματα που έχουμε.

»Το Αζερμπαϊτζάν πρώτο κήρυξε πόλεμο, και ως απάντηση θα πάρει πόλεμο.

»Η τιμή μας ενώπιον της πατρίδας και των γενεών μας πρέπει να εκπληρωθεί», είπε.

Ο πρόεδρος του Αρτσάχ σημείωσε ότι από το πρωί ο εχθρός άρχισε να βομβαρδίζει προς την κατεύθυνση πολλών ειρηνικών οικισμών κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Στην έκκληση του κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει ηρεμία και να βρει καταφύγιο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας και του Αρτσάχ είναι ισχυρές στις θέσεις τους, και η απάντηση θα είναι αντίστοιχη», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος.

 

Το βίντεο του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας την Κυριακή (27/09), οι Αρμενικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικό όχημα του Αζερμπαϊτζάν στη γραμμή επαφής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει, επίσης, ότι δύο ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν έχουν καταρριφθεί, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Σούσαν Στεφανιανάν δήλωσε ότι οι αρμενικές δυνάμεις χτύπησαν και τρία άρματα του Αζερμπαϊτζάν.

<script async src=”https://telegram.org/js/telegram-widget.js?11″ data-telegram-post=”sputniklive/9711″ data-width=”100%”></script>

Έκκληση Ρωσίας για κατάπαυση πυρός

Η Ρωσία, από την πλευρά της, απηύθυνε έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Καλούμε τα μέρη να παύσουν αμέσως το πυρ και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σταθεροποίηση της κατάστασης», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζοντας ότι «σφοδροί βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα κατά μήκος της γραμμής επαφής και από τις δύο πλευρές».

Στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία έγραψε στο Twitter πως καταδικάζει «αυστηρά την επίθεση της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν» και διαβεβαίωσε πως το Αζερμπαϊτζάν έχει «την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας».

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…