Σε ύφεση ο πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία όχι όμως για την κυβέρνηση

Η νύχτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους κατοίκους της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας

μητσοτακης συμβουλιο

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν, σήμερα (29/07), οι πυρκαγιες σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία αφού δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να μην εφησυχάζουν υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Ρόδο υπήρχαν την Παρασκευή (28/07) κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια – Γεννάδι – Λάρδο, αλλά ελέγχθησαν άμεσα. Παράλληλα, μικρές εστίες φωτιές υπήρχαν και σε αγροτικές περιοχές του Βόλου, οι οποίες έσβησαν ύστερα από επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια επτά αεροπλάνων που πετούσαν περιοδικά στην περιοχή.

Ακόμα, ελεγχόμενες ήταν και οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής (28/07) ημέρας στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας, καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέρια μέσα.

Τραγικές οι απώλειες

Δυστυχώς, από την πύρινη κόλαση πάνω από 434.000 στρέμματα έχουν καεί (Ιούλιος 2023), σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ).

Το 57% αυτής περιλαμβάνει εκτάσεις με αραιή βλάστηση, το 26% ανήκει σε σκληροφυλλική βλάστηση, το 15% σε φυσικούς βοσκότοπους και το 2% σε αμπελώνες και μικτά δάση.

Η καταγραφή αυτή αναφέρεται στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ρόδο, Βόλο, Δερβενοχώρια, Κουβαρά Αττικής, Κάρυστο Ευβοίας, Κέρκυρα, Μαγνησία, Λουτράκι, Σπάρτη, Αλιβέρι, Νάξο, Λαμία και Αίγιο.

«Φωτιές» στην κυβέρνηση

Με τα πύρινα μέτωπα σε ύφεση και τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα «φωτιά» έχουν πάρει στην κυβέρνηση καθώς η διαχείριση της κρίσης ήταν αποκαρδιωτική.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για την «απόδραση» του πρώην πια υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη και την εξώθηση του σε παραίτηση με ευθύνη του Μαξίμου οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε ένα άτυπο «πόλεμο» διαρροών για να διασώσουν την επικοινωνιακή τους εικόνα.

Μετά το αποκαλυπτικό σχόλιο της «Καθημερινής» για τον Ν. Μηταράκη και αφού έγινε γνωστό ότι του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο βουλευτής Χίου ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους».

Από την άλλη κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του κ. Μηταράκη, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις αστοχίες του περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και περί δημιουργίας έφιππης αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές, τόνιζαν ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα έπρεπε να λείπει απ’ το πόστο του.

Ο Ν. Μηταράκης πάντως δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές εναντίον του. Απ’ το περιβάλλον του έλεγαν πως ο υπουργός είχε ενημερώσει ότι θα λείψει για λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν συνεργάτες του στο iEidiseis «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

«Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε. Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του» ανέφεραν ακόμα οι συνεργάτες του πρώην υπουργού.

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…