Σε ύφεση η πυρκαγιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Καθάρισε η ατμόσφαιρα από τους επικίνδυνους καπνούς, για τους οποίους είχε σταλεί χθες μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

Σε ύφεση βρίσκεται αυτήν την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραναν το έργο των δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική. Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Μιλώντας στο Open, o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε ότι η φωτιά έχει πλέον τεθεί σχεδόν κατά 100% υπό έλεγχο, ενώ έχει καθαρίσει και η ατμόσφαιρα από τους επικίνδυνους καπνούς. Ο ίδιος ανέφερε πως η πυρκαγιά πιθανόν ξεκίνησε από πτώση κεραυνού.