Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια Μεγαλόπολης - Τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος

NewsRoom 21/09/2021 | 21:32

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά στα Καλύβια Μεγαλόπολης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της πυροσβεστικής. Στο σημείο βρίσκονταιο πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Νωρίτερα η πυροσβεστική έχει εισηγηθεί την εκκένωση των Καλυβίων, ενώ το 112 είχε προτρέψει τους κατοίκους στο Λεοντάρι να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο δεν εκκενώθηκε κανένας οικισμός.

Τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος 

Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του: «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο».

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και, όπως είπε, τα εγκαύματα που φέρει «είναι α’ βαθμού».

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά τη δύση του ηλίου, στην περιοχή, επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης.