Newsroom

Newsroom

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη Θάσο – Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός

Για «ελεγχόμενη πλέον» κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θάσου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι παρακινδυνευμένες ακόμα οι εκτιμήσεις σε τέτοιου μεγέθους πυρκαγιά.

57d5c2b71dc524e0518b464b

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, είπε ότι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι ελεγχόμενη αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. «Από χθες είδαμε τη φωτιά κυριολεκτικά να μετακινείται με απίστευτες ταχύτητες από την μια άκρη στην άλλη χωρίς να μπορούμε να την ελέγξουμε. Κάπως έτσι και νωρίς το απόγευμα υπήρχε έξαρση της φωτιάς στην Τοπική Κοινότητα Ραχωνίου όπου όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν και απέτρεψαν τα χειρότερα».».

Για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει καταστρέψει τεράστιο όγκο δασικών και αγροτικών εκτάσεων όλη τη νύχτα θα επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 10 ΟΤΑ και τρία μηχανήματα.

Το ήδη δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή και έχουν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση εστιών που είχα ήδη σβήσει νωρίτερα, οπότε χρειάζεται συστηματική και μεθοδική δουλειά που γίνεται πολλές φορές με την βοήθεια των επίγειων δυνάμενων καθώς ο πυκνός καπνός εμπόδιζε την ορατότητα των χειριστών των αεροπλάνων και ελικοπτέρων που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Στη Θάσο ο πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αναβάλει το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Κεφαλονιά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ»την Δευτέρα και να μεταβεί τελικά στην Θάσο για να έχει επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…