Newsroom

Newsroom

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

Μετά από τέσσερις μέρες, η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Τροόδους βρίσκεται σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Δημοσίας Τάξης Ιωνά Νικολάου. Ωστόσο, σε κάποια σημεία σημειώνονται αναζωπυρώσεις με ομάδες επιφυλακής να παραμένουν κοντά στα μέτωπα όλη την νύχτα.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν τα 18 πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξένων χωρών, που συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης, με στόχο να καταλαγιάσουν οι πύρινες γλώσσες και να διευκολυνθεί η ασφαλής πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι αποχώρησαν τα πτητικά μέσα του Ισραήλ, λόγω πυρκαγιάς στην χώρα. Το απόγευμα κηδεύτηκε ο δασοπυροσβέστης Μάριος Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και σε αυτή παρέστη ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αύριο θα γίνει η κηδεία του δασοπυροσβέστη, Ανδρέα Σοφοκλέους.

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Περίπατο πηγαίνει το κυβερνητικό πλάνο για «επιστροφή στην κανονικότητα». Ανησυχία εκφράζεται και για τα αυτόματα…