Σε ξενοφοβικό ψηφοδέλτιο ο διακινητής που έκρυβε πρόσφυγες κάτω από ελληνική σημαία

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Χίο για διακίνηση μεταναστών, καθώς έκρυβε δέκα αιτούντες άσυλο κάτω από ελληνική σημαία, συμμετείχε σε δημοτικό συνδυασμό της Σάμου και πρωτοστατούσε στις αντιδράσεις ενάντια στους πρόσφυγες

EK elliniki simaia 0

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση τις προηγούμενες μέρες, ότι διακινητής έκρυβε δέκα αιτούντες άσυλο έναντι 5.500 ευρώ κάτω από την ελληνική σημαία μέσα σε φορτηγό και συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως η ΕφΣυν, ο 42χρονος, φέρεται να ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ολοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος επιδόθηκε σε ακραία ξενοφοβική ρητορική.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος, φέρεται να καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και να εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

«Προτιμώ να είμαι στο κτήμα μου και να παίρνω 600 ευρώ σύνολο και να ’μαι αφεντικό στον εαυτό μου παρά υπάλληλος» δήλωνε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Δηλαδή, την ίδια ώρα που ο «περήφανος έλληνας» διαμαρτυρόταν ενάντια στους πρόσφυγες, δε δίσταζε να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά, για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, καθώς πληροφορίες θέλουν το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…