Newsroom

Newsroom

Σε βρετανική τεχνολογία βασίστηκε ο εντοπισμός του αεροσκάφους – Τα ξημερώματα αρχίζουν οι έρευνες

Tα ξημερώματα αναμένεται να αρχίσουν οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου κατευθύνονται δυο πλοία για να συλλέξουν τα αντικείμενα…

malaysia 6

Tα ξημερώματα αναμένεται να αρχίσουν οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου κατευθύνονται δυο πλοία για να συλλέξουν τα αντικείμενα που έχουν εντοπισθεί από δορυφόρο, αλλά και από αεροσκάφη, και ενδέχεται να αποτελούν συντρίμμια από το χαμένο αεροσκάφους. Ακόμα ένα πλοίο το οποίο μεταφέρει συσκευή για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου κατευθύνεται προς την περιοχή.

Τι έδειξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Σε βρετανική τεχνολογία βασίζεται ο «εντοπισμός» του Μπόινγκ, με βάση νέα στοιχεία που παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές από τη βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat την Κυριακή. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, οι μηχανικοί της μελέτησαν ολόκληρο το περασμένο σαββατοκύριακο προηγούμενες πτήσεις Boeing 777 της Malaysia Airlines. Με αυτή η μέθοδο μπόρεσαν να συγκρίνουν όλα τα δεδομένα των πτήσεων και να φθάσουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο κατευθύνθηκε προς τα νότια.

Οι Βρετανοί ειδικοί είπαν ότι εξέτασαν τους δύο πιθανούς διαδρόμους για την πτήση μετά την εξαφάνισή του Μπόινγκ, έναν προς τον βορρά και έναν προς τον νότο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το σημείο στο οποίο προσδιορίστηκε η συντριβή του. 

Το μοντέλο υπολογισμού της πορείας του μοιραίου Μπόινγκ βασίστηκε σε μια σειρά στοιχείων, όπως οι κινήσεις άλλων αεροσκαφών, που αναλύθηκαν με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε δεδομένα δορυφόρων. Μιλώντας σε ανταποκριτή του BBC, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι εντόπισαν το «μονοπάτι» της πτήσης MH370 με μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά, ενώ, οι υπολογισμοί βασίστηκαν σε μια γνωστή μέθοδο που ονομάζεται «Doppler Effect» που ουσιαστικά είναι η παρατηρούμενη αλλαγή στη συχνότητα και το μήκος κύματος ενός κύματος από παρατηρητή που βρίσκεται σε σχετική κίνηση με την πηγή των κυμάτων.

Εξηγήσεις ζητάει η Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Boeing μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού ότι το τελευταίο χάθηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση το υπουργείου.

«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.

Κατέρρευσαν οι συγγενείς των θυμάτων

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», υποστήριξε σήμερα η Malaysia Airlines σε ανακοίνωση της, γράφοντας των τραγικό επίλογο έγραψε τον τραγικό επίλογο για την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέρρευσαν στο άκουσμα της είδησης, που βάζει τέλος στην αγωνία τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ενώ οι εικόνες με τις λιποθυμίες και τις κραυγές οδύνης των ανθρώπων έκαναν το γύρω του κόσμου μέσω διαδικτύου. 

συγγενείς