Σε θέση μάχης οι κάτοικοι των νησιών του βόρειου Αιγαίου-Εν πλω δυο καράβια με ΜΑΤ

Η  κυβέρνηση που φαίνεται αμετακίνητη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, για τις κλειστές δομές, έστειλε κρυφά δύο καράβια ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο και τον Αίαντα.

dytlesvliman1

Σε θέση μάχης οι κάτοικοι των νησιών του βόρειου Αιγαίου για να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία γιγάντιων κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η ‘‘Εφημερίδα των Συντακτών” περίπου 200 αστυνομικοί των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «Πήγασος», που κανονικά επρόκειτο να αναχωρήσει την Δευτέρα στις  9 το βράδυ, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα.

Πληροφορίες όμως του cyclades24.gr αναφέρουν πως το επιβατηγό-οχηματαγωγό αναχώρησε ξαφνικά στις 4:15 το απόγευμα από το λιμάνι του Λαυρίου. Ωστόσο, επισήμως κανείς δεν γνωρίζει τον προορισμό του πλοίου ούτε και το πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν το βράδυ, στο προγραμματισμένο δρομολόγιο, καθώς καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι  35 λεπτά μετά την αναχώρησή του, έκλεισε και τα δορυφορικά συστήματα που δίνουν το στίγμα του, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί οι λιμένες προορισμού και η αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Μερικές ώρες αργότερα, αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά και δεύτερο πλοίο έμφορτο με αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Bue Star Naxos», το οποίο νωρίτερα είχε τροποποιήσει το δρομολόγιο του, για Σύρο, Τήνο Μύκονο, είναι εν πλώ με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Επί ποδός  οι νησιώτες

Έντονη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες ώρες στα νησιά, που ήδη έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης. Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη της περιφέρειας πραγματοποιείται στη Λέσβο, ενώ κάτοικοι του νησιού έχουν μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου πιθανώς θα καταπλεύσει το «Πήγασος».

Επίσης, απορριμματοφόρα του δήμου Μυτιλήνης κατευθύνονται προς το λιμάνι, προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  stonisi 

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, απόψε στις 11, «για την “αποτροπή” της εισβολής των ΜΑΤ» απευθύνει και ο συντονιστής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

«Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Λέσβος και Χίος βρίσκονται για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόπειρα απόβασης των Αγγλικού στόλου το 1944 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι και των δύο νησιών βρίσκονται στο πόδι. Στα χωριά πραγματοποιούνται λαϊκές συνελεύσεις και χτυπούν οι καμπάνες για να κινητοποιήσουν κόσμο για να αποτρέψουν την απόβαση των εγχώριων «εισβολέων» στα λιμάνια του νησιού. Ο κόσμος οργανώνεται για να αντιμετωπίσει αυτή την απίστευτη επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον των ίδιων των νησιωτών που δεν δέχτηκαν την επιβολή νέων κέντρων φυλακών στα νησιά τους.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Τα νησιά πρέπει να στηριχτούν από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στον αγώνα τους απέναντι στη βία και στον αυταρχισμό αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης», τονίζει. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…