Newsroom

Newsroom

Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε πριν από λίγο η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το περίφημο πολυνομοσχέδιο, καθώς οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι…

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε πριν από λίγο η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το περίφημο πολυνομοσχέδιο, καθώς οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αμφισβητούν έντονα τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου και για το λόγο αυτό κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης, «δεν είναι δυνατόν σε 10 ώρες να βγάλουμε στοιχειωδώς σε πέρας ένα τέτοιο νομοσχέδιο», για το οποίο όπως είπε θα υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας. Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να παρατείνει το χρόνο συζήτησής του και να υπάρξει περιορισμός στο χρόνο που δίνεται στους υπουργούς, προκειμένου να εκφραστούν περισσότεροι βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική ευθύνη για τη διαδικασία και για την καταστροφή και σχολίασε δηκτικά για το νομοσχέδιο «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».

«Καταστρέφετε τη ζωή του ελληνικού λαού, καταστρέφετε ό,τι έχει απομείνει», σημείωσε απευθυνόμενος στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα και κάλεσε όποιον από την κυβερνητική πλειοψηφία διαφωνεί να το πει ευθέως στον λαό σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρόνος «όχι να μελετήσει κανείς, αλλά να διαβάσει» ένα ν/σχ 735 σελίδων.

Το χαρακτήρισε κατάπτυστο και διάτρητο και ζήτησε και αυτός να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές με περιορισμό του χρόνου που δίνεται για να μιλήσουν οι υπουργοί. Εξάλλου, και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Στο μεταξύ γύρω στις 11:30 διεκόπη για μισώ ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας πυο είχαν υποβληθεί απορρίφθηκαν.