Σε τεταμένο κλίμα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Με "μικρό καλάθι" μπαίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας αφού το κλίμα από τις Βρυξέλλες έχει διαμορφωθεί αρνητικό ως προς τις ελληνικές θέσεις. Υπό συζήτηση τίθενται οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο οι πιστωτές πιέζουν για περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων μέσω κλιμακίων εμπειρογωνμόνων στην Αθήνα.

eurogroup 11

Με “μικρό καλάθι” μπαίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας αφού το κλίμα από τις Βρυξέλλες έχει διαμορφωθεί αρνητικό ως προς τις ελληνικές θέσεις. Υπό συζήτηση τίθενται οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο οι πιστωτές πιέζουν για περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων μέσω κλιμακίων εμπειρογωνμόνων στην Αθήνα.

Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στην Corriere della Serra περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, αν και κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως σε κάθε περίπτωση η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν αμφισβητείται, υποστηρίζοντας πως η παρεξήγηση δημιουργήθηκε με ευθύνη της ιταλικής εφημερίδας, που παραποίησε τη δήλωσή του.

Πάντως, η απάντηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην επιστολή Βαρουφάκη αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών πετάει το μπαλάκι στους «θεσμούς»,  τονίζοντας πως οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν και με τους θεσμούς.

Αν υπάρχει κάτι θετικό για την κυβέρνηση από το τελευταίο σαββατοκύριακο, αυτό είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Γιούνκερ, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ζητώντας οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας να είναι λιγότερο απαιτητικές και περισσότερο πολιτικές.

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό «1 εναντίον 18» αναμένεται και σήμερα να εμφανιστεί στο Eurogroup, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…