Σε συναγερμό το Λονδίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε συναγερμό βρίσκεται το Λονδίνο για αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης το επόμενο τριήμερο, σε κεντρικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας όπως το Westminster και το Square Mile, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan και προειδοποιεί για κινδύνους στη δημόσια υγεία.

587f63da1dc524d2778b4ced

Το Λονδίνο έσπασε το ετήσιο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη του 2017. Ένας σταθμός στο νότιο Λονδίνο ξεπέρασε τα ωριαία όρια για τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου 24 φορές μέχρι στιγμής φέτος, σπάζοντας το ετήσιο επιτρεπόμενο όριο των 18 παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Δικτύου Ποιότητας του Αέρα του King’s College του Λονδίνου. Οι ρύποι προέρχονται κατά κύριο λόγο από κινητήρες ντίζελ σε αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα.

« Ο μολυσμένος αέρας του Λονδίνου αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Θ συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλη την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας για να ενημερώσει τους Λονδρέζους για τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ορισμένες οδηγίες για τους πολίτες ζητώντας από ενήλικες και παιδιά με προβλήματα υγείας να μειώσουν τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. 

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκος διά χειρός Σλούκα πήρε και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας (video)

ΣΛΟΥΚΑΣ

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκος διά χειρός Σλούκα πήρε και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας (video)

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε για 3η φορά του Ολυμπιακού στην Stoiximan…