Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά το βομβιστικό χτύπημα στην ΤτΕ (photos)

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι…

2071913

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τρομοκράτες έκαναν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Στις 05:10 τηλεφώνησαν στο Zougla.gr και 5 λεπτά μετά στην Εφημερίδα των Συντακτών. Και στις δύο περιπτώσεις έκαναν λόγο για 45 λεπτά περιθώριο και για την τοποθέτηση 75 κιλών εκρηκτικού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής στα πλαϊνά της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. και εντός του χρονικού ορίου που είχαν δώσει οι βομβιστές προκλήθηκε η ισχυρότατη έκρηξη. Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα πλαϊνά του κτιρίου της ΤτΕ αλλά και σε υαλοπίνακες επιχειρήσεων σε μεγάλη απόσταση, ενώ δεν σημειώθηκε κανείς τραυματισμός.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται τα υλικά των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και παρακείμενες επιχειρήσεις και τραπεζικά υποκαταστήματα, ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες στη διάθεσή της από υπαλλήλους σεκιούριτι, σύμφωνα με τους οποίους ένα άτομο στάθμευσε το όχημα και στη συνέχεια επιβιβάστηκε τρέχοντας σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκε σε φυγή.

Περισσότερο φως αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, εντολή που αξίζει να σημειωθεί έχει δοθεί ήδη από την ημέρα παραβίασης της άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά και την φυγή του ζεύγους Μαζιώτη-Ρούπα.