Σε συλλήψεις μετατρέπονται 4 από τις 14 προσαγωγές της πορείας για τον Μιχαηλίδη

Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

5652904

Για την μετατροπή τεσσάρων από τις δεκατέσσερις προσαγωγές σε συλλήψεις κάνει λόγο ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία επιπλέον αναφέρεται στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για πειθαρχικά παραπτώματα αστυνομικών σε βάρος πολιτών. Υπογραμμίζεται δε πως οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί θα μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Το όργιο αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή την διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη κατέληξε σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών, φωτορεπόρτερ, αλλά και πολιτικών αξιωματούχων – βουλευτών ξεσκεπάζοντας το πέπλο φιλελευθερισμού που ευαγγελίζονταν τις δύσκολες στιγμές η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποκαλύπτοντας το αυταρχικό της προσωπείο για άλλη μια φορά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 4 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία πραγματοποίησαν διαδοχικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και υποδομές στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.