Σε σύγχυση Φιλιππίδης και Πορτοσάλτε: "Ευτυχώς που υπάρχουν και οι τροϊκανοί"

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο μπλοκ των δανειστών εξέφρασε ο φανατικός οπαδός της Επιτροπείας, Άρης Πορτοσάλτε. «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι τροϊκανοί» είπε ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Πρώτα, όμως, το στίγμα είχε δώσει ο έτερος δημοσιολόγος, Νίκος Φιλιππίδης.

580f46ee1dc524a05c8b480f

του Άγγελου Προβολισιάνου

Την αρχή στη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε ο Νίκος Φιλιππίδης, που φάνηκε να υιοθετεί τη ρητορική περί μείωσης φόρων της ΝΔ, λέγοντας πως το θέμα τίθεται μόνο από την τρόϊκα και όχι από την κυβέρνηση, η οποία αρκείται σε κάποιες αόριστες αναφορές. Πρόσθεσε δε ότι οι δανειστές το θέτουν με τον όρο της μείωσης δαπανών, δίχως να διευκρινίζει ποιες. Μήπως ο κ. Φιλιππίδης εννοούσε το οικογενειακό ή το αναπηρικό επίδομα που θέλουν να περικόψουν οι δανειστές;

Είπε, επίσης, πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος δίνει όπλα στη φαρέτρα των δανειστών, επισημαίνοντας τις αναφορές του υπουργού για τον 13ο – 14ο μισθό και για τον υποκατώτατο μισθό. Σχετικά με τον 13ο – 14ο μισθό, απορούσε μάλιστα για τις επισημάνσεις του υπουργού, λέγοντας πως δεν έχει τεθεί ποτέ στη δημόσια συζήτηση. «Συζητώντας τα, ανοίγει η όρεξη» ανέφερε με νόημα ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε πως «δεν είμαι σίγουρος για το ποιες είναι οι προθέσεις του», αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Εργασίας. Και θέλησε να επεξηγήσει τα λεγόμενα του, ισχυριζόμενος πως «το να συζητάς θέματα που ενδεχομένως βάζει κάποιο περιθωριακό Μέσο, πάει να πει ότι αντιμετωπίζεις ως σοβαρή τη φημολογία αυτή για να τη διαψεύδεις».

Πέρα από τον ετσιθελικό αντικυβερνητικό του λόγο, το ερώτημα είναι ποια Μέσα θεωρεί περιθωριακά. Μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για το θέμα της περικοπής 13ου – 14ου μισθού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά τον Φιλιππίδη tanea.gr, newsit.gr, iefimerida.gr και newsbomb.gr είναι περιθωριακά Μέσα, αφού κάνουν εκτενείς αναφορές με πηγαίους τίτλους γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Βέβαια, αν ο κ. Φιλιππίδης θεωρεί τα συγκεκριμένα sites πηγές παραπληροφόρησης, τότε εύκολα μπορεί να κάνει στο επόμενο δελτίο του σταθμού μία διευκρίνιση.

«Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί»

Τη σκυτάλη πήρε ο Άρης Πορτοσάλτε για να παραθέσει τις παρατηρήσεις του επί της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. «Είναι παρήγορο ότι τίθεται το θέμα πως αυτοί εδώ ξεκωλώνονται στους φόρους αλλά δεν βγαίνει κάτι» είπε αρχικά, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την αστική του ευγένεια. «Πληρώσαμε 500 εκατ. ευρώ παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Άρα, μήπως ο πολλαπλασιαστής του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ήταν παραπάνω;», θέλοντας να πει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει παραπάνω φόρους από αυτούς που χρειαζόταν. «Και εδώ έρχεται η παρατήρηση των τροϊκανών, οι οποίοι και ευτυχώς υπάρχουν…» είπε ο κ. Πορτοσάλτε εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία των δανειστών στη χώρα μας.

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Ektakti Epikairotita 0

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Στις ίδιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Φλώρου…

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»