Newsroom

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση ο 17χρονος με κορονοϊό που νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Το αγόρι δε φαίνεται να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα - Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αποσωληνωθεί

AP 20077500687925

Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» βρίσκεται ο 17χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου, ο νεότερος σε ηλικία διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στη χώρας μας, που νοσεί από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» πριν από μερικές ημέρες, με συμπτώματα δύσπνοιας.

Την Δευτέρα, ωστόσο, εμφάνισε επιδείνωση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον εισάγουν εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου και να τον βάλουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Open η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αποσωληνωθεί.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι το αγόρι δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σχετικά με τον 17χρονο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ λέγοντας πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό. «Είχαμε και άλλα δύο 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν γι αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες». Επίσης, υπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ.