Newsroom

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση ο 16χρονος στο ΚΑΤ – Τι συνέβη με την καταγγελία για αστυνομική παρουσία στη ΜΕΘ

Σταθερή κρίνεται η κατάσταση του 16χρονου που παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Νωρίτερα η ΕΙΝΑΠ επικοινώνησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου κατόπιν καταγγελίας για παρουσία αστυνομικού φρουρού εντός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

59bfeba31dc5242c668b48df

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν της διοίκησης του νοσοκομείου που εκδόθηκε το μεσημέρι, «Ο ασθενής Κ.Μ νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Α’ από 17/09/2017. Είναι διασωληνωμένος υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή. Η γενική του κατάσταση παραμένει σταθερή».

Καταγγελίες για παρουσία αστυνομικού φρουρού μέσα στη ΜΕΘ

Το πρωί της Δευτέρας, μετά από καταγγελία για παρουσία αστυνομικού φρουρού εντός της Μονάδας, εκτός των δύο αστυνομικών που βρίσκονται εκτός  αυτής, η ΕΙΝΑΠ παρενέβη ώστε να διαπιστωθεί εάν κι εφόσον ευσταθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ιατρός Πάνος Παπανικολάου: «Χρειάστηκε πριν λίγο να γίνει παρέμβαση από την ΕΙΝΑΠ προς την διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ,

μετά από πρωτοβουλία του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, για το απαράδεκτο της παρουσίας αστυνομικού φρουρού ΜΕΣΑ στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται (διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό) 16χρονος τραυματίας».

Επιπλέον ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι «πέρα από το προφανώς γελοίο του πράγματος (να φρουρείται ασθενής βαρέως πάσχων, διασωληνωμένος, κατεσταλμένος και μηχανικά αεριζόμενος) είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να σουλατσάρουν αστυνομικοί φρουροί μέσα στην ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης και όχι κρατικής καταστολής».

Στη δήλωσή του ο γ.γ της ΟΕΝΓΕ, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει αναφέροντας: «απαιτούμε από τους Υπουργούς Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη να μην «ποιούν την νήσσαν» αλλά να παρέμβουν άμεσα τόσο προς τον κ. Τόσκα και την ΕΛΑΣ όσο και προς τους διοικητές των νοσοκομείων ώστε να αποφεύγονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα».

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία κατόπιν της παραπάνω καταγγελίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την κα Παγώνη, ο διοικητής του νοσοκομείου, της ανέφερε ότι επισκέφτηκε ο ίδιος την Μονάδα όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος τραυματίας και την στιγμή εκείνη δεν εντόπισε αστυνομική παρουσία.

Το περιστατικό

Ο 16χρονος,  στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες οι αστυνομικοί, προσπάθησε να διαφύγει όταν έβγαινε από το περιπολικό έξω από τη ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια προσπάθησε να περάσει στο απέναντι ρεύμα της Λ. Αλεξάνδρας και την στιγμή εκείνη τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο που μόλις είχε ξεκινήσει από το φανάρι.

Για το τροχαίο έχει αναλάβει έρευνες η τροχαία Αθηνών και έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά του οδηγού.

Για το περιστατικό του τραυματισμού διεξάγεται από την αστυνομία διοικητική εξέταση για το εάν μπορούσε να αποφευχθεί.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…