Newsroom

Newsroom

Σε σπείρα που διακινούσε λαθρομετανάστες και υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου

Μια πολιτική υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου είναι μεταξύ των μελών της σπείρας που διακινούσε παράνομα μετανάστες και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. 

4666766 4

Λαυράκι έβγαλε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που «ξεδόντιασε» κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες. Στο κύκλωμα συμμετείχε και πολιτική υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου, η οποία και συνελήφθη.

 Συγκεκριμένα, «κατηγορείται ότι για την επιτάχυνση παραλαβής νομιμοποιητικών εγγράφων από αλλοδαπούς, ζητούσε και λάμβανε αθέμιτα ωφελήματα και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των τριακοσίων 300 ευρώ για έκαστο αλλοδαπό». Όμως το κύκλωμα δεν είχε οικονομικό θέμα, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι τα κέρδη του ήταν πάνω από δυόμιση εκατομμύρια ευρώ. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 58 άτομα και 28 συνελήφθησαν. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα κέρδη του κυκλώματος ήταν πάνω από δυόμιση εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη 28 άτομα έχουν συλληφθεί και 58 στο σύνολο περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα πωλούνταν από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ και 500 ευρώ ήταν η «ταρίφα» για διευκολύνσεις στην έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων. Την μεταφορά από χώρες της Ασίας, μέσω Αλβανίας, με τελικό προορισμό άλλες Ευρωπαϊκές χώρες την κοστολογούσαν από 4.500 – 10.000 ευρώ. Στα 3200 έπεφτε η τιμή αν η μεταφορά γινόταν με θαλάσσια μέσα από την Τουρκία προς τη Ρόδο και εν συνεχεία προς την Αθήνα με αεροπορική πτήση. Στα 3000 ευρώ αν η είσοδος στην Ελλάδα γινόταν από την Αλβανία.

Η έρευνα των Αρχών οδήγησε και σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει το κύκλωμα στον Πειραιά, όπου και εντοπίστηκαν 12 αλλοδαποί, που ήταν έτοιμοι για αναχώρηση με πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…