Newsroom

Newsroom

Σε ρυθμούς WRC η πλατεία Συντάγματος!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ράλι Ακρόπολις θα περάσει μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

TOYOTA YARIS WRC

Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, η Πλατεία Συντάγματος, θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

 

 

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις!

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποφύγουν το συνωστισμό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο -κυρίως- για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…