Newsroom

Newsroom

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Ξάνθη

Οι… «μάσκες» τους φετινού καρναβαλιού τοποθετήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από το τμήμα Ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης επί της οδού…

Οι… «μάσκες» τους φετινού καρναβαλιού τοποθετήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από το τμήμα Ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, καθώς και ο εορταστικός φωτισμός. 

Πρόκειται για μέρος του στολισμού που κάθε χρόνο τοποθετείται στην πόλη της Ξάνθης κατά την περίοδο των καρναβαλιών. 

Λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι τα συνεργεία του Δήμου με δυο γερανοφόρα οχήματα προχώρησαν τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πόλης, ώστε να τοποθετηθούν τα εορταστικά λαμπιόνια αλλά και οι διακοσμητικές μάσκες του καρναβαλιού. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση της Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ στο ύψος της Πλατεία Ελευθερίας τοποθετήθηκαν προειδοποιητικοί κώνοι αλλά και αντίστοιχες λωρίδες ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των οχημάτων για όσο διάστημα διαρκούσε η τοποθέτηση του στολισμού. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ήδη εδώ και μερικές ημέρες έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι του στολισμού στην Κεντρική Πλατεία, ενώ στη θέση τους βρίσκονται και τα ειδικά κλουβιά για την τοποθέτηση των μηχανημάτων ήχου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. 

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί ήδη το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, το κόστος των οποίων έχει προϋπολογιστεί στις 38.000 ευρώ, ποσό αισθητά συρρικνωμένο συγκριτικά με άλλες χρονιές. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα η «Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων» την Τσικνοπέμπτη στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης, με τη συναυλία «Μπάντα Τέτοια», αλλά και η παρέλαση Λαογραφίας το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Μια ημέρα μετά θα ακολουθήσει η παιδική καρναβαλική παρέλαση «Mundialito» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και στην οποία θα μετέχουν μαθητές της Ξάνθης με την ευθύνη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. 

Ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Διαβατήριο στα Τέμπη», στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 20.30, ενώ το Σάββατο στις 2.00 το μεσημέρι ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα θα τραγουδήσουν στην Κεντρική Πλατεία. Μια ώρα νωρίτερα θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Underhill West από την Ξάνθη που αποσπούν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 1 Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιαστών, που θα ξεκινήσει στη 1.00 το μεσημέρι ενώ από τη 1.30 έως και τις 4.00 θα μεταδίδεται από τη Δημόσια Τηλεόραση. Αμέσως μετά ακολουθεί ο έθιμο του Τζάρου στη Γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής έχουν ετοιμάσει πληθώρα εκδηλώσεων οι οποίες συμπληρώνουν το πρόγραμμα των εορτών.    
http://www.thrakitoday.com/

RSF: Τουιτάρουν στα ελληνικά… μπας και τους ακούσει η κυβέρνηση – «Βιαστική και παράτυπη» η σύνταξη του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις

RSF: Τουιτάρουν στα ελληνικά… μπας και τους ακούσει η κυβέρνηση – «Βιαστική και παράτυπη» η σύνταξη του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις

«Καλούμε την ολομέλεια της Βουλής να τροποποιήσει το νομοσχέδιο».

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος…ο καταδικασμένος μεσίτης μέχρι την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος…ο καταδικασμένος μεσίτης μέχρι την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Με την απόφαση αναβολής, ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την έναρξη του εφετείου…

«Το Επισκεπτήριο»: Έκθεση με κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας

«Το Επισκεπτήριο»: Έκθεση με κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας

Και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις χειροποίητες κούκλες τους στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», ελπίζοντας οι επισκέπτες…