Newsroom

Newsroom

Σε ρεκόρ δεκαετίας η νοσταλγία των Ρώσων για τη Σοβιετική Ένωση

Η αυξητική τάση στα επίπεδα της νοσταλγίας αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, περιλαμβανομένων των ηλικιών 18 – 24, δηλαδή ατόμων που δεν έχουν ζήσει την περίοδο που υπήρχε η Σοβιετική Ένωση.

moscow 1029667 1920

Σε ποσοστό 66% φαίνεται πως οι ρώσοι πολίτες νοσταλγούν τα χρόνια της ΕΣΣΔ, σύμφωνα με έρευνα του ρωσικού κέντρου Levada.
Σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά νοσταλγίας ανέρχονται στο 66%, 8 μονάδες πάνω από το περσινό ποσοστό, συνιστώντας ρεκόρ άνω της δεκαετίας, μετά το 68% που καταγράφηκε το 2004.

Παράλληλα, ενδιαφέρον είναι ότι αυξήθηκε επίσης το ποσοστό όσων πιστεύουν πως η ΕΣΣΔ θα μπορούσε να έχει διασωθεί, σε 60% από 52% την περσινή χρονιά.

Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης σε δείγμα 1.600 ατόμων από 52 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πλέον τα άτομα που λυπούνται για τη διάλυση της ΕΣΣΔ είναι 2,5 φορές παραπάνω από όσους εκφράζουν ξεκάθαρα την επιδοκιμασία τους (25%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η αυξητική τάση στις τιμές της νοσταλγίας αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, περιλαμβανομένων των ηλικιών 18 – 24, δηλαδή ατόμων που δεν έχουν ζήσει την περίοδο που υπήρχε η Σοβιετική Ένωση.

Πηγή: Περιοδικό Κατιούσα

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…