Σε πύρινο κλοιό ολόκληρη η χώρα: Νέες εντολές εκκένωσης σε Έβρο και Ροδόπη

Για ακόμη μια ημέρα γινόμαστε θεατές της καταστροφής του φυσικού τοπίου, σπιτιών και περιουσιών.

voiotia fotia

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Έβρο, Πάρνηθα και Βοιωτία την ώρα που δύο καινούριες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε Άνδρο και Φθιώτιδα.

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 122 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 75 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Έβρου, όπου η φωτιά συνεχίζει απτόητη το καταστροφικό της έργο, με αποτέλεσμα να σταλούν νέα μηνύματα εκκένωσης οικισμών από το 112.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα, το 112 κάλεσε σε εκκένωση τους κατοίκους της περιοχής Αύρα που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου.

Ακολούθησε, λίγο πριν τις 6μμ, μήνυμα προς τους κατοίκους των περιοχών Ατάρνη και Πλάκα Έβρου προκειμένου να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη, αλλά στους κατοίκους της περιοχής Κασσιτερά Ροδόπης προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Σάπες.

Εντωμεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε, γύρω στις 3 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή σε δύσβατο σημείο στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας στα όρια με τον νομό Βοιωτίας.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Λάσδικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Νωρίτερα, πυρκαγιές που προκλήθηκαν πιθανότατα από κεραυνούς εκδηλώθηκαν σε δύο σημεία στον Ταΰγετο, κοντά στην κοινότητα Λαδά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να φτάνουν άμεσα και να θέτουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ και ένα τρίτο μέτωπο στο Καρβέλι του Ταΰγετου στην περιοχή Σιδερόπορτα που ήταν ιδιαίετρα δύσβατο αντιμετωπίστηκε και αυτό άμεσα από εναέρια κυρίως μέσα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…