Newsroom

Newsroom

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε αρκετά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

5638107 1

Το απόγευμα της Δευτέρας η φωτιά που ξέσπασε στο Σχηματάρι βρίσκεται υπό έλεγχο όπως και αυτή στον Κάλαμο Αττικής.

Ωστόσο τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά αναφορικά με την πυρκαγιά στο Δήλεσι και στην Ηλεία. Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και στην περιοχή Καμπί στην Ζάκυνθο, ενώ μάχη με τι φλόγες δίνεται και στον Ελαιώνα Άμφισσας.

Πύρινο μέτωπο και στο Δήλεσι

Μάχη με τι φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο Δήλεσι όπου σύμφωνα με το Open κάηκε ένα παράπηγμα. Νωρίτερα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης.

Νωρίτερα, δόθηκε από τον δήμο εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το Δήλεσι, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

 

Ανησυχία για Άμφισσα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, που ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα.

Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.

Ήδη, οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν το μέτωπο για να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση.

Το δεύτερο μέτωπο δείχνει να είναι το πιο απειλητικό. Έχει κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι, απέχει όμως ιδιαίτερα από το χωριό, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Το τρίτο μέτωπο κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

«Με τέτοιους ανέμους κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μάλιστα ο ίδιος σημειώνει πως «θα πρέπει μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, να έχουμε ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς γιατί διαφορετικά μέσα στη νύχτα τα πράγματα θα γίνουν εφιαλτικά» και ζήτησε «ενίσχυση των επίγειων και εναέριων μέσων όσο είναι ημέρα ακόμη».

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες σε ορισμένα αντλιοστάσια και άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Όμως οι εκκλήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού παραμένουν.

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές, ενώ έχουν μεταφερθεί δυνάμεις και από την Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία και παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και πεζοπόρα τμήματα δασοκομάντος σε κρίσιμα σημεία.

Αναζωπύρωση στην Ηλεία

Αναζωπύρωση με κατεύθυνση το πευκοδάσος που δεν κάηκε χθες, σημειώθηκε στην Βάλμη Ηλείας το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πύρινο μέτωπο που καίει από χθες είχε περιοριστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά να κατευθύνεται προς το χωριό Λάτα, το οποίο εκκενώνεται προληπτικά. Μάλιστα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Εφύρα.

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»