Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας

Απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

NewsRoom 24/01/2022 | 09:02

Σε διακοπές και απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχει προχωρήσει η αστυνομία σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία "Ελπίδα".

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση (8.30 το πρωί), στην Αττική έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης, από τις 8 το πρωί έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο (Πεντέλη), ενώ απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Με νεότερη ενημέρωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζει ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

- Οχήματα οδικής βοήθειας

- Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι

- Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 10 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα:

- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Δείτε αναλυτικά τα σημεία στα οποία ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τους δρόμους στους οποίους απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες: