Σε ποιον πρώην υπουργό του Σαμαρά τα...έψαλαν διαδηλωτές στη Χίο (βίντεο)

cover
NewsRoom 13/06/2015 | 15:34

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Χίου, κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με πρωταγωνιστές τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και μερίδα διαδηλωτών. Πρόκειται για τον  κ. Μηταράκη που απαίτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ ο Γ. Αμπαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το  μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από τους βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.

Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών  ενώ ο Κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Δείτε το βίντεο από το politischios.gr

 

 

Η απάντηση Μηταράκη

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης αποδίδει τα επεισόδια σε μία «μικρή ομάδα  συνδικαλιστών, που φρόντισαν με τη συμπεριφορά τους να προκαλέσουν, να δυναμιτίσουν το κλίμα, να διχάσουν τον κόσμο και, εν τέλει, να υπονομεύσουν τη χθεσινή κινητοποίηση».

Όπως σημειώνει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «δύο συνδικαλιστές “αποφάσισαν” ότι ο εκλεγμένος βουλευτής “δεν έχει δικαίωμα διά να ομιλεί”!».