Newsroom

Newsroom

Σε ποιες χώρες έχει κάνει την εμφάνισή του ο κορονοϊός

Πάνω από 80 θάνατοι στην Κίνα

ap oyrut 2

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός της ίδιας οικογένειας με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Κίνα

Έχουν επιβεβαιωθεί 2.744 κρούσματα και 80 θάνατοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι 24 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης. Κανένας νέος θάνατος δεν αναφέρθηκε εκτός αυτής της περιοχής, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες Κυριακή αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος στη Σαγκάη, αυτός ενός 88χρονου άνδρα.

Έξι κρούσματα καταγράφηκαν στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

Πέντε κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο, το πρώτο την 22η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για μια επιχειρηματία 52 ετών που είχε φθάσει με τρένο τρεις ημέρες νωρίτερα από την πόλη Τζουχάι.

Ταϊλάνδη

Πέντε κρούσματα.

Πρόκειται για τέσσερις Κινέζους από την Ουχάν και μια Ταϊλανδή που είχε ταξιδέψει στην πόλη αυτή.

Στην Ταϊλάνδη αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας, την 8η Ιανουαρίου.

ΗΠΑ

Πέντε κρούσματα.

Πρόκειται για πέντε ανθρώπους που έχουν μολυνθεί και βρίσκονται στην Καλιφόρνια, στην Αριζόνα, στο Ιλινόι και στην Ουάσινγκτον. Όλοι τους είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Αυστραλία

Τέσσερα κρούσματα.

Επιβεβαιώθηκαν την 25η Ιανουαρίου. Ο πρώτος ασθενής αφίχθη από την Ουχάν στη Μελβούρνη μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι άλλοι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

Μαλαισία

Τέσσερα κρούσματα.

Πρόκειται για τέσσερις Κινέζους από την Ουχάν που πήγαν για διακοπές στη Μαλαισία. Ανάμεσά τους είναι μια γυναίκα 66 ετών και δύο μικρά αγόρια που είχαν φθάσει δύο ημέρες νωρίτερα από τη Σιγκαπούρη και ένας άνδρας 40 ετών που μπήξε στη χώρα με λεωφορείο που μετέφερε ομάδα κινέζων τουριστών.

Σιγκαπούρη

Τέσσερα κρούσματα.

Το πρώτο εντοπίστηκε την 23η Ιανουαρίου, είναι ένας 66χρονος άνδρας που έφθασε από την Ουχάν τρεις ημέρες νωρίτερα. Ο 37χρονος γιος του που τον συνόδευε επίσης επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί. Όπως και μια κάτοικος της Ουχάν, 52 ετών, που έφθασε την 21η Ιανουαρίου. Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Κυριακή, πρόκειται για έναν 36χρονο που είχε φθάσει την Τετάρτη.

Γαλλία

Τρία κρούσματα.

Πρόκειται για τα πρώτα στην Ευρώπη. Επιβεβαιώθηκαν την 24η Ιανουαρίου, ένα στο Μπορντό (νοτιοδυτικά), τα άλλα δύο στο Παρίσι. Οι τρεις ασθενείς είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Κίνα.

Ιαπωνία

Τρία κρούσματα.

Το πρώτο είναι αυτό ενός τριαντάρη, που εισήχθη τη 10η Ιανουαρίου σε νοσοκομείο έπειτα από τη διαμονή του μερικές ημέρες νωρίτερα στην Ουχάν. Δύο κάτοικοι της κινεζικής πόλης διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουν μολυνθεί.

Ταϊβάν

Τρία κρούσματα.

Το πρώτο είναι μια γυναίκα περίπου πενήντα ετών που έφθασε στη νήσο από την Ουχάν, όπου διαμένει.

Νότια Κορέα

Τρία κρούσματα.

Το πρώτο είναι αυτό μιας 35χρονης Κινέζας, που έφθασε αεροπορικώς στη Σεούλ τη 19η Ιανουαρίου από την Ουχάν. Δύο ακόμη άνθρωποι που ταξίδεψαν σε αυτή την πόλη επίσης επιβεβαιώθηκε ότι έχουν μολυνθεί.

Βιετνάμ

Δύο κρούσματα.

Πρόκειται για δύο Κινέζους, έναν άνδρα που αφίχθη στη χώρα τη 13η Ιανουαρίου από την Ουχάν και τον γιο του, κάτοικο της πόλης Χο Τσι Μινχ, που μολύνθηκε κατόπιν, ανακοίνωσαν οι αρχές την 23η Ιανουαρίου.

Νεπάλ

Ένα κρούσμα.

Ανακοινώθηκε την 24η Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν άνδρα 32 ετών που επέστρεψε την 9η Ιανουαρίου από τη Ουχάν.

Καναδάς

Ένα ύποπτο κρούσμα.

Εντοπίστηκε στο Τορόντο. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου πενήντα ετών, που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν και έφθασε στην καναδική πόλη την 22η Ιανουαρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…