Σε ποια χώρα "έπεσε" το διαδίκτυο λόγω κυβερνοεπιθέσεων

Μια χώρα έχει μείνει τις τελευταίες ημέρες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, λόγω κυβερνοεπιθέσεων που έχει δεχθεί και οι οποίες προκάλεσαν διακοπές στο internet. Πρόκειται για τη Λιβερία, και οι ειδικοί της διαδικτυακής ασφάλειας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που "έριξαν" το διαδίκτυο σε ολόκληρη χώρα.

581d942a1dc524501c8b46f1

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ένας από τους κεντρικούς servers στις ΗΠΑ που παρέχει hosting σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς ιστοχώρους να “πέσουν” για αρκετές ώρες και οι χρήστες να μην έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε αυτούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι “κυβερνο-τρομοκράτες” χρησιμοποιούν τη Λιβερία ως πείραμα για μια μεγάλη και συντονισμένη επίθεση, η οποία θα έχει ως στόχο να ρίξει τον παγκόσμιο ιστό.

Για την ώρα, η Λιβερία στην ουσία έχει μείνει χωρίς διαδίκτυο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι πλέον στο στόχαστρο των χάκερς βρίσκονται τα υποθαλάσσια καλώδια που παρέχουν σύνδεση internet ανά τον κόσμο.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…