Σε πλήρη αποκλεισμό οι κάτοικοι στην Άνοιξη - Κινδυνεύουν ευπαθή άτομα 

Κίνδυνος για νεαρό άτομο που χρειάζεται υποστήριξη οξυγόνου. Εγκαταλείπουν τις εστίες τους κάτοικοι μέχρι να διορθωθούν οι βλάβες

Αντώνης Ρηγόπουλος 18/02/2021 | 17:46

Σε κατάσταση πλήρους αποκλεισμού παραμένουν για τέταρτη ημέρα κάτοικοι περιοχών του ευρύτερου δήμου Διονύσου με την κατάσταση πλέον αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για ευπαθή άτομα που ζουν στις περιοχές αυτές.

Όπως αναφέρει στο Κουτί της Πανδώρας η κάτοικος της περιοχής της Άνοιξης, Δάφνη Ιωαννίδη, οι αρχές ακόμη δεν παρέχουν καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πότε θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να επιστρέψει το ρεύμα, ενώ τα στενά γύρω από τους κεντρικούς δρόμους παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι. «Έχει ολιγωρήσει πάρα πολύ ο δήμος για τον εκχιονισμό τουλάχιστον, γιατί παίζεται και ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΗΕ και δήμων. Ακόμα προσπαθούν να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους».

Πλέον, οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς οι προμήθειες πολλών οικογενειών σε ξυλεία λιγοστεύουν, η επικοινωνία γίνεται μετά δυσκολίας μέσω κινητών που φορτίζονται στα αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει με κάθε μέσο την περιοχή έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες.

Κίνδυνος για νεαρό άτομο που χρειάζεται υποστήριξη οξυγόνου

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδη, στην περιοχή ζει με την οικογένειά του και ένας νεαρός άνδρας που πάσχει από χρόνια ασθένεια που απαιτεί την υποστήριξή του με μηχάνημα οξυγόνου. 

Η οικογένεια είχε προνοήσει και είχε γεννήτρια ακριβώς για να αντιμετωπίσει τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, όμως η τεράστια διάρκεια της διακοπής ρεύματος οδήγησε σε εξάντληση των αποθεμάτων βενζίνης για τη γεννήτρια

Αποτέλεσμα ήταν να σπεύσουν γείτονες της οικογένειας να μεταφέρουν καύσιμα με μπιτόνια από τα κοντινότερα βενζινάδικα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο νεαρός άνδρας για την κατάσταση του οποίου έχουν ενημερωθεί οι αρχές. 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση ευπαθούς ατόμου που βρίσκεται αποκλεισμένο χωρίς ρεύμα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα και με τις θερμοκρασίες να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές, ιδιαίτερα τη νύχτα, αφού στην ίδια περιοχή υπάρχει και μια έγκυος γυναίκα.