Σε περιδίνηση, α λα Τζόνσον, ο Μητσοτάκης

Ο Σαμαράς του επέβαλε αντιθεσμική σύγκρουση με τον Άρειο Πάγο, απειλώντας να τον «εξοντώσει», αν δεχθεί το βούλευμα για τη Νοβάρτις -για το οποίο Βενιζέλος, Στουρνάρας μάζεψαν τον Άδωνι – Αναβολή των εκλογών για να διεκδικήσει… διεθνές αξίωμα!

ek mitsotakis adonis 1

Αυξάνονται οι απορίες για τον  Κυριάκο Μητσοτακη- του οποίου η ακατανόητη συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα προβληματίζει.  Σαν «κάτι να μην  πάει καλά» στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. 

  Η πρόκληση θεσμικής κρίσης με τον Άρειο Πάγο, δια της  απόρριψης- από το βήμα της Βουλής μάλιστα- του βουλεύματος που εξέδωσε ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο  για το σκάνδαλο Νοβαρτις, το οποίο επιμένει να αποκαλεί «σκευωρία», θεωρείται ακατανόητη αντίδραση. 

Κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν προκάλεσε με αυτόν τον κυνικό τρόπο ανωμαλία στη συνταγματικά καθορισμένη σχέση της Εκτελεστικής με τη Δικαστική εξουσία.

Εκ παράλληλου ενώ ο ίδιος ανήγγειλε -εμμέσως, αλλά σαφώς- εκλογές για το φθινόπωρο -και έμενε μόνο η ημερομηνία τους- άλλαξε γραμμή και μιλάει πάλι για το τέλος της τετραετίας, επικαλούμενος τα ίδια επιχειρήματα με την επίσπευσή τους.

Η προσωπική συμπεριφορά του παίρνει επικίνδυνες  διαστάσεις όταν  συνδέει το χρόνο των εκλογών με την στάση της Τουρκίας!

«Αν δεχθείς  το βούλευμα, θα σε εξοντώσω»

Οι πληροφορίες για την ευθεία αμφισβήτηση του περιεχομένου του βουλεύματος, αλλά και του ίδιου του Δικαστικού Συμβουλίου-  ενώ οι άμεσα  ενδιαφερόμενοι σιωπούν, φοβούμενοι γι’ αυτό που έρχεται με βάση το βούλευμα, οδηγούν στον  Αντώνη Σαμαρά.

Για την ακρίβεια αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης οδηγήθηκε σε αντιθεσμική εκτροπή επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με την ευθεία απειλή του πρώην Πρωθυπουργού:  «Αν δεχθείς  το βούλευμα, θα σε εξοντώσω».

Δεν είναι ευκρινές αν πρόκειται για απειλή ανατροπής της  κυβέρνησης ή   για καταγγελία με άλλο περιεχόμενο -ενδεχομένως για τα ελληνοτουρκικά.  Πρόσωπο από το περιβάλλον Σαμαρά πάντως τονίζει ότι «δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια».

 Είναι προφανές ότι το βούλευμα, δεν ακυρώνει απλώς  τη στάση του  «Μεσσήνιου ιντριγκαδόρου» ως τώρα, αλλά δημιουργεί και όρους για να ερευνηθεί εξ αρχής το σκάνδαλο, με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου -και αυτό τον οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις.

 Όπως αποκάλυψε- στο ieidiseis.gr  -ο καλά πληροφορημένος   Βασίλης Σκουρής «το  κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος φέρεται εξοργισμένο με την τροπή που πήρε η υπόθεση και θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης του την έστησε για χάρη της Τουλουπάκη»- αναφερόμενος σε εξ αγχιστείας σχέσεις των δυο οικογενειών στην Κρήτη.  

Δεδομένου ότι είναι ο ίδιος και ο Βενιζέλος που «έβγαλαν στο κλαρί» τον Μητσοτάκη υπέρ της «σκευωρίας«, ενδεχόμενη αλλαγή θέσης του Πρωθυπουργού για λόγους που επιβάλλει το βούλευμα, τον αφήνει εκτεθειμένο.

Όλοι πάντως πρόσεξαν ότι ο Πρωθυπουργός, παρότι υπέκυψε στις αναφερόμενες πιέσεις Σαμαρά, για δεύτερη φορά από τη Βουλή ΄»κάλυψε » μόνο τον Παν. Πικραμένο. 

Ο αυτοεξευτελισμός του Άδωνι Γεωργιάδη

Για ίδια υπόθεση λέγεται ο πρώην Πρωθυπουργός ερμήνευσε ως υπόδειξη Μητσοτάκη τη σπουδή του Άδωνι Γεωργιάδη να παραδεχθεί ότι δεν υπήρξε σκευωρία, αλλά σκάνδαλο, ζητώντας συγνώμη για όσα έχει πει σχετικά. Αυτό συνδέεται και με τις πληροφορίες του Κώστα Βαξεβάνη ότι  επιχειρεί προσωπική διάσωση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι υπόλοιποι θα τον εγκαταλείψουν.   

 

Πάντως η τοποθέτηση Γεωργιάδη συμπαρέσυρε όλους τους ερευνηθέντες για το σκάνδαλο – παρότι όλοι σιωπούν για το βούλευμα με προφανή συντονισμό μεταξύ τους- και τη νουθεσία του ανέλαβαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος  -που θεωρείται αρχιτέκτονας της θεωρίας περί σκευωρίας- και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας , με τους οποίους κατά το βούλευμά, ο υπουργός Ανάπτυξης συνδέεται με τις γκανγκστερικές απειλές κατά Μανιαδάκη.

Ενώ ο Σαμαράς ανέλαβε τον Μητσοτάκη, οι δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν με τον Γεωργιάδη- με αφορμή άσχετη τελετή -και μετά από δίωρη πίεση τον υποχρέωσαν σε αυτοεξευτελισμό, με την επιστροφή στη θεωρία της σκευωρίας και … διάψευση ότι ζήτησε συγγνώμη.

Στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι το βούλευμα και οι παρασκηνιακές διεργασίες που προκάλεσε έπαιξαν ρόλο στην αλλαγής στάσης  του  Μητσοτάκη στο θέμα των πρόωρων εκλογών. 

Το εμφανές ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές,  τον υποχρέωσε να αναβάλλει τις εκλογές, ώστε μεταξύ των άλλων να εξασφαλίσει χρόνο για να αναθερμάνει  ένα προηγούμενο σενάριο του: να διεκδικήσει θέση σε διεθνή οργανισμό!

Για την ακρίβεια φέρεται να θεωρεί ότι μπορεί να θέσει  υποψηφιότητα για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ή την προεδρία του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

Για τη  φιλοδοξία αυτή- που  δεν ακυρώνει τις  προετοιμασίες για την ίδρυση νέου κόμματος μετά την ήττα- έγινε ήδη λογος πριν από μερικούς μήνες , αλλά σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές συγκρούεται με την εικόνα του στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Παρότι είναι επικεφαλής μεγάλου κόμματος, μέλους του ΕΛΚ, λίγοι συντηρητικοί πολιτικοί δείχνουν να εμπιστεύονται τις ικανότητές του,  πλην όσων κάνουν δουλειές μαζί του, όπως ο  Μακρόν.  

Αντίθετα η τριετής παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει  περιορίσει την εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπό του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου του αποδίδουν «προπέτεια» και έμφαση στην επικοινωνία εις βάρος της πολιτικής. Το τελευταίο διάστημα χάνει έδαφος στα ζητήματα κράτους δικαίου και πολλοί τον συνδέουν με τον Ορμπάν.

Ο Μητσοτάκης σε περιδίνηση

 

Η εντελώς απαρατήρητη παρουσία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και το φιάσκο της εμφάνισής τους στο Ευρωκοινοβούλιο–  την οποία οι επικοινωνιολόγοι του σχεδίαζαν να αναδείξουν ως «ιστορική»- είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις απαξίωσης του στο διεθνή χώρο.  Όπου δέχθηκε και νέο πλήγμα με την έκπτωση Τζόνσον, με τον οποίο ετοίμαζαν «κάποιο κόλπο με τα μάρμαρα».

Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται διατεθειμένος να επαναφέρει τις προσδοκίες του και γι’ αυτό του χρειάζεται χρόνος στην πρωθυπουργία -το τέλος της οποίας θα επισφράγιζαν κατά πάσα πιθανότητα οι φθινοπωρινές εκλογές.

Η επιλογή της παράτασης ωστόσο δεν φαίνεται να τον διευκολύνει ιδιαίτερα.  Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ αισθάνονται ότι τους εμπαίζει, ενώ η δυσφορία στην κοινή γνώμη διευρύνεται όχι μόνο για την πολιτική, αλλά και για τους ελιγμούς του.

Επιπλέον σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου το βούλευμα για τη Νοβάρτις τον οδηγεί πλέον σε «ισορροπίες τρόμου«, καθώς οι χειρισμοί του υπαγορεύονται πλέον από παράγοντες που δεν ελέγχει…

Πηγή:Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…