Newsroom

Newsroom

Σε παράλληλο σύμπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνα)

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωνε ότι αυξάνει τις πεζές περιπολίες αστυνομικών και συγκεκριμένα έλεγε «θα κατεβάσουμε περισσότερο κόσμο για πεζές περιπολίες», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργούσε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν.

5ac75e4d1dc52488488b47b3 1

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε κάποιο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει «κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας». Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να απευθυνθεί στον ίδιο τον υπουργό ώστε να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει, θεώρησε απλώς ότι ένα δημοσίευμα επιβεβαιώνει τις θεωρίες του.

Γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας.

Η ασφάλεια του πολίτη – θα το λέω διαρκώς – είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.

Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι – κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες – επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».

Με άλλα λόγια, το εμπόριο φόβου καλά κρατεί για τη ΝΔ στην οποία δεν αρκούν ούτε οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ούτε όμως και τα ίδια τα στοιχεία της Αστυνομία που πιστοποιούν ότι εγκληματικότητα βαίνει διαρκώς μειούμενη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…