Newsroom

Newsroom

Σε παραίτηση υποχρεώθηκαν τα "άριστα" στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά από την εξάρθρωση του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο εμπλέκονται και δυο στελέχη της. Τα δυο πολιτικά πρόσωπα υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.

5b3632791dc5249c648b4583

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο άτομα μέλη της Δημοτικής Αρχής του Μεσολογγίου για τα οποία οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις. Ο λόγος για τους Αγαθάγγελο Κότσαλο και Δημήτρη Μπουσμπουρέλη για τους τους οποίους έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου.

Αναμένεται πλέον να αντικατασταθούν από τους Γεράσιμο Τρούπο και Δημήτρη Καραβασίλη.

Θυμίζουμε πως η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις είκοσι τριών ατόμων στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι – στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Συνελήφθησαν επίσης και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Μάλιστα, ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η δραστηριότητα του κυκλώματος ήταν να μεταφέρει αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αντιδράσεις για τους «γαλάζιους» στην τοπική κοινωνία

Ενδεικτικό της πολιτικής αναταραχής που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία (και όχι μόνον) από την φερόμενη εμπλοκή των δύο νεοδημοκρατών είναι πως ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης πήρε αμέσως αποστάσεις:

Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καραπάνος.

Όπως αναφέρεται, κατόπιν αυτών οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη εξουσιοδότησαν ομόφωνα τον Νίκο Καραπάνο να προβεί άμεσα στις διαδικασίες αντικατάστασής τους, προκειμένου να συνεχισθεί απερίσπαστα το έργο της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα από το Δήμο Μεσολογγίου ανακοινώνονται τα εξής:

Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…