Σε πανηγυρικό κλίμα έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ

Με πυρσούς και πυροτεχνήματα αποχώρησαν από τους χώρους του ΑΠΘ οι φοιτητές που τις τελευταίες ημέρες είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

5282551

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

 «Θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν «την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολάβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος».

Η ανακοίνωση:

“Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Αποτιμάμε ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ”.

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…