Σε ουδέτερο γήπεδο… η πρώτη συνάντηση αντιπροσώπων Μαδούρο – Γκουαϊδό

Για πρώτη φορά αντιπρόσωποι των Νικολάς Μαδούρο και Χουάν Γουαϊδό θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Όσλο στο πλαίσιο της νορβηγικής μεσολάβησης με στόχο της επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, μετά από μήνες έντασης και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ης Απριλίου.

D7eSdVzWsAAei3V

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αντιπρόσωποί του θα «συναντηθούν τόσο με στελέχη της νορβηγικής κυβέρνησης, όσο και με αντιπροσώπους του καθεστώτος», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Την περασμένη εβδομάδα στο Όσλο αντιπροσωπείες των δύο πλευρών είχαν συνομιλίες, μέσω των νορβηγών οικοδεσποτών τους, χωρίς άμεσες διμερείς επαφές, ενώ χθες ταξίδεψαν ξανά στη σκανδιναβική, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανέφερε χθες ότι τα δύο στρατόπεδα αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Όσλο την επόμενη εβδομάδα. «Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αναζήτηση μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών στη Βενεζουέλα».

Η κυβέρνηση του Μαδούρο και η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Γουαϊδό έχουν αποδεχτεί την πρόταση της Νορβηγίας να μεσολαβήσει και αντιπρόσωποι των δύο πλευρών είχαν επαφή τουλάχιστον σε μία περίπτωση στο Όσλο τον Μάιο.

Ο δεύτερος μέχρι τώρα εμφανιζόταν επιφυλακτικός έναντι της νορβηγικής μεσολαβητικής προσπάθειας. Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του ο ίδιος δήλωσε πως η αντιπολίτευση δεν θα υποβληθεί σε «ψεύτικο διάλογο» όπως στο παρελθόν.

Μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας απορρίπτει τη διαδικασία, έπειτα από τέσσερις παρόμοιες προσπάθειες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Μαδούρο το 2013, που απέτυχαν όλες.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ σε μία ακόμα παρέμβασή τους μέσω του υπουργείου Εξωτερικών τους υποστήριξαν ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Μαδούρο είναι οι συνθήκες αποχώρησής του από το προεδρικό αξίωμα.

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

Αγγελία

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

«ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμισει ζωή και να το…

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί