Σε ουδέτερη έδρα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Η ΕΠΟ αποφάσισε την Πέμπτη (23/3), πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα για τους φιναλίστ.

NewsRoom 23/03/2017 | 16:39

Την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος σε ουδέτερη έδρα, αποφάσισε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, στην σημερινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, τα γήπεδα που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, είναι: το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο και το AEL FC Arena. Να τονισθεί δε ότι υποφήψια έδρα είναι και το ΟΑΚΑ, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, λόγο ότι το έχει ως έδρα μια εκ των υποψηφίων φιναλίστ, η ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 23/3/2017, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ι. Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δρόσος ενημέρωσε την ΠΔΕ για το αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του στην Κύπρο με τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αναφορικά με την εξέλιξη των διαδικασιών για την δημιουργία του νέου καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.

Ο κ. Δρόσος ζήτησε από τον κ. Κουτσοκούμνη το κείμενο του καταστατικού που θα είναι αποδεκτό από την FIFA και θα τεθεί σε διαβούλευση στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.

Η FIFA και η UEFA ζήτησαν να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο νέος κώδικας διαιτησίας , ευθύνη που έχει αναλάβει η ΚΕΔ, σε συνεργασία με τους νομικούς της ΠΔΕ.

ΙΙ. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής ειδικών της ΕΠΟ, η οποία θα επισκεφθεί όλα τα υποψήφια για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος γήπεδα και θα διαπιστώσει εάν πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

Τα γήπεδα που θα εξετασθούν είναι το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena, ενώ στα υποψήφια για τη διοργάνωση του τελικού βρίσκεται και το ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να διοργανωθεί σε ουδέτερη για τους δύο φιναλίστ έδρα.

ΙΙΙ. Η ΕΠΟ ανέλαβε την διοργάνωση του Medical Symposium της UEFA για το 2018. Οι εργασίες του έχουν προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο του 2018 και θα μετάσχουν 250 σύνεδροι".