Σε «ομηρία» ο ανασχηματισμός από τον Σαμαρά: Τι απαιτεί για Κεραμέως, Βρούτση, Άδωνη

Οι πληροφορίες της Εστίας και της Αυγής συγκλίνουν σε ένα πράγμα: Ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε... μήνυμα στο Μαξίμου για εκλεκτούς και... casus belli

NewsRoom 19/06/2020 | 10:40

Όπως φαίνεται κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η αναβολή του ανασχηματισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο η «Εστία», όσο και η «Αυγή» δύο εφημερίδες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους αυτή τη συμφωνούν σε ένα, στο όνομα Αντώνης Σαμαράς και στις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει όσον αφορά τον ανασχηματισμό.

Η «Εστία» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Διάβημα Σαμάρα σε Κυριάκο για Κεραμέως, Άδωνι, Βρούτση», εξηγεί σε εκτενές ρεπορτάζ της τι ζήτησε για τα τρία αυτά πρόσωπα ο πρώην πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει, απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου , προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του.

Συγκεκριμένα, μια από τις επιθυμίες του Αντώνη Σαμαρά είναι η μετακίνηση  της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο για την μη απομάκρυνση και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ανώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι η μέριμνα που επιδεικνύει για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν πιο… χαλαρή.

Σύμφωνα δε, με την καλά πληροφορημένη «Εστία» σε όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος, από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη οριακή στιγμή στα εσωκομματικά της ΝΔ.

Ανάλογες πληροφορίες όμως έχει και η «Αυγή» σήμερα με πρωτοσέλιδο «Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης». Στο ρεπορτάζ του Κώστα Σαββόπουλου καταγράφεται το έντονο ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού για τους τρεις υπουργούς του. Μάλιστα η εφημερίδα συνδέει την ομπρέλα προστασίας προς την Νίκη Κεραμέως και το αίτημα μετακίνησής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τις εξελίξεις, με τις εκκρεμότητες της Novartis.

Άλλωστε, στον επίλογο του ρεπορτάζ της η «Εστία» θεωρεί ότι η πλευρά Μητσοτάκη έριξε ήδη την πρώτη, προειδοποιητική βολή, καθώς η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για τη δίωξη του συζύγου της Ελένης Ράικου, με την κατηγορία της παράνομης συνταγογράφησης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: documentonews.gr