Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν 9 γιατροί του ΓΝΑΝ

Οι γιατροί τονίζουν ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι, αλλά έχουν επιβαρυνθεί από την αναστολή ανεμβολίαστων ιατρών του ΓΝΑΝ που έχει ως αποτέλεσμα την ψυχολογική και σωματική κόπωση   

5072402 1

Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν 9 γιατροί του ΓΝΑΝ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν έχουν επιβαρυνθεί από την αναστολή ανεμβολίαστων ιατρών του ΓΝΑΝ, με αναστολή αδειών, αλλά και την ανασφάλεια λόγω της συνεχούς έκθεσης στην πρώτη γραμμή, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κάθε προγραμματισμού στην προσωπική ζωή τους. Θέλοντας, όπως λένε, να διαφυλάξουνε την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπειά τους, εξαναναγκάζονται σε ομαδική παραίτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί (ΓΟΙ) , διορισμένοι στο ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως και στα Περιφερειακά Ιατρείας Ευθύνης του, είμαστε υπεύθυνοι για την λειτουργία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο Αγίου Νικολάου και την ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ εμβολιαστήκαμε ως οφείλαμε για να προστατευτούμε οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας.

Πέραν της αγωγής υγείας στην κοινότητα, είμαστε υπεύθυνοι για τα εξής:

Διαρκή λειτουργία του ΓΝ.ΚΥ Νεαπόλεως, του ιατρείου επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Covid χωρίς την πρωινή καθημερινή παρουσία και εφημερία (ενεργή ή ετοιμότητας) Παθολόγου! Τακτική λειτουργία των τακτικών ιατρείων και των τεσσάρων, από τα επτά, ΠΙ. Σημειώνεται ότι ένας ιατρός τελεί υπό παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, έτερος είναι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, έτερο ΠΙ παραμένει κενό λόγω συνταξιοδότησης και προσφάτως κατέθεσε παραίτηση ο ιατρός του ειδικού ΠΙ Φυλακών Νεάπολης. Οι 9 εναπομείναντες κατανέμονται στο ΚΥ Νεάπολης (3 ΓΟΙ) στα ΠΙ Ελούντας, Βραχασίου, Χουμεριάκου, Κριτσάς (4 ΓΟΙ) και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Νικολάου (2ΓΟΙ).

Καθημερινή λειτουργεία της ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες άτομα, στελεχωμένη μέχρι σήμερα αποκλειστικά από τους δύο ιατρούς του ΚΥ Νεαπόλεως. Αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων στον τρίτο ιατρό της δομής αδυνατεί να εξυπηρετηθεί καθώς η θέση του παραμένει κενή λόγω αναστολής. Ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένη ροή προς το ΚΥ Νεαπόλεως , ως ΚΥ αναφοράς του ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου.

Εκτός των άλλων, δραστηριοποιούμαστε σε επίπεδο Δήμου Αγ.Νικολάου με τις εμβολιαστικές γραμμές σε ΚΥ Νεαπόλεως και ΤΟΜΥ Α.Ν., με Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, διενέργεια “παπ τεστ”, Κατ’Οίκον Νοσηλεία Ογκολογικών Ασθενών (ΚΟΝ), Εμβολιαστικές Κινητές Ομάδες Κατ’Όίκον Εμβολιασμού, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας με το μεγίστης σημασίας για την επιτήρηση και τον επιδημιολογικό έλεγχο της πανδημίας αποτελεί η δράση των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) για όλο το νομό Λασιθίου, με έδρα το ΠΙ Βραχασίου-ΚΥ Νεαπόλεως.

Εδώ και χρόνια οι ΓΟΙ του ΚΥ Νεαπόλεως είναι οι μόνοι που βοηθούν με εκατοντάδες ενεργείς εφημερίες την γειτονική δομή του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αυτή η βοήθεια όμως πλέον καθίσταται ,με υπαιτιότητα του ΓΝΑΝ, επικίνδυνη για μας τους ίδιους, καταστροφική για την ΠΦΥ της περιοχής και τους εξυπηρετούμενους εγγεγραμμένους πολίτες μας και ιδιαίτερα επισφαλής για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του ΓΝΑΝ.

 

Επικίνδυνη για μας τους ίδιους διότι υπάρχει σαφής άρνηση συνεργασίας των επιμέρους ειδικοτήτων με αποκορύφωμα την πρόσφατη καινοφανή απόφαση Επιστημονικού Συμβουλίου για άρνηση συμμετοχής ειδικευομένων της Εσωτερικής Παθολογίας στην λειτουργία του ΤΕΠ. Το γνωστικό μας αντικείμενο είναι η προνοσοκομειακή και πρωτοβάθμια αντιμετώπιση και όχι το να φροντίζουμε να μην ενοχληθούν ιατροί άλλων επιμέρους ειδικοτήτων από την ανάπαυση τους στο νοσοκομείο κατά την εφημερία τους ή να διασφαλίζουμε την ανενόχλητη ξεκούραση των σε ενεργή εφημερία ιατρών εκτός νοσοκομείου. Η (ακούσια) μετακίνηση μας σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι συναινούμε σε υπέρβαση του πλαισίου εργασίας μας ή σε απαξίωση του επαγγελματικού μας ρόλου ως ΓΟΙ. Επισφαλής για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ, εξαιτίας της ψυχικής και σωματικής μας εξουθένωσης.

Καταστροφική για τους πολίτες που πλέον δεν βρίσκουν συνάντηση με τον προσωπικό οικογενειακό τους ιατρό, δεν υπάρχει συνέχεια στην φροντίδα υγείας με αποτέλεσμα ανεπαρκή πρόληψη, διαχείριση και έλεγχο χρονίων νοσημάτων στην κοινότητα ευθύνης μας.

Όπως έχουμε συνδράμει επανειλημμένως στο παρελθόν στις κατά καιρούς “ έκτατες κρίσεις” υποστελέχωσης του ΓΝΑΝ έτσι κληθήκαμε και στην τελευταία “κρίση” εν μέσω πανδημίας και υπό δυσμενέστατες συνθήκες να συνδράμουμε με 20 εφημερίες !!! Κι αυτό καθώς η αναστολή ανεμβολίαστων ιατρών του ΓΝΑΝ η αναστολή αδειών, η ανασφάλεια λόγω της συνεχούς έκθεσης στην πρώτη γραμμή, η απώλεια κάθε προγραμματισμού στην προσωπική μας ζωή μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, θέλοντας να διαφυλάξουμε την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπειά μας ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…