Newsroom

Newsroom

Σε θέση άμυνας ο Ντόναλντ Τραμπ

Οι στημένοι, όπως τους αποκάλεσε, κανόνες εκλογής των συνέδρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Η οργή του Τραμπ εκφράστηκε με τη συλλογή από τον συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ του συνόλου των 34 εκλεκτόρων του Κολοράντο το σαββατοκύριακο.

570cd4841dc524a9748b46c1

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος βλέποντας πλέον τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η υποψηφιότητά του από τον Κρουζ επιτίθεται ανοιχτά κατά του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και της εκλογικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη, ώστε να εξυπηρετεί τους υποψηφίους που έχουν εσωτερική πολιτική στήριξη, ενώ από την άλλη μεριά, απομονώνει τους αντισυστημικούς υποψηφίους.

Η διαδικασία είναι στημένη. Πρόκειται για απάτη, δήλωσε χθες ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενος στ’ αποτελέσματα της διάσκεψης του κόμματος στο Κολοράντο. Δεν υπήρξε ψηφοφορία. Δεν πήγα εκεί να εκφωνήσω κάποιο λόγο ή να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Δεν υπήρξε ψηφοφορία. Αυτό που συνέβη είναι τρελό, καθώς στις περιοχές του Ντένβερ και του Κολοράντο, δε δόθηκε το δικαίωμα ψήφου στους ψηφοφόρους. Δόθηκε στους πολιτικούς. Πρόκειται για μια στημένη διαδικασία, τόνισε.

Ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει 743 εκλέκτορες έναντι 545 του Κρουζ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Associated Press, στην εκλογική μάχη για την εξασφάλιση των 1.234 εκλεκτόρων, που μπορούν να εξασφαλίσουν το προεδρικό χρίσμα σ’ έναν από τους υποψηφίους, πριν από την εθνική διάσκεψη του κόμματος. Η διάσκεψη αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Ιουλίου και αν δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των εκλεκτόρων μπορεί να εξελιχθεί σε σφοδρή εσωκομματική αντιπαράθεση.