Newsroom

Newsroom

Σε νέους μπελάδες ο Μενέντεζ: Κατηγορείται και για πράκτορας

Όσο περνάει ο καιρός όλο και κάτι νέο του βρίσκουνε

menendez

Κοντά ένας μήνας έχει περάσει από όταν έσκασε η «βόμβα» ότι ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Φαίνεται όμως ότι το κατηγορητήριο δεν σταματάει εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, μια νέα κατηγορία ήρθε να προστεθεί στις πλάτες του δημοκρατικού γερουσιαστή, καθώς λέγεται ότι λειτουργούσε σαν πράκτορας της αιγυπτιακής κυβέρνησης δεχόμενος χρήματα απ’ αυτήν.

Πλέον τα περιθώρια στενεύουν για τον ίδιο, καθώς στη δίκη που θα γίνει το Μάιο θα κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Μάλιστα και η σύζυγος του είχε πάρει μέρος στην υπόθεση

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατηγορήθηκε για φερόμενη αποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε δωροδοκίες, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο γερουσιαστής -που είναι γνωστός στην Ελλάδα για την αντίθεσή του στον εξοπλισμό της Τουρκίας όσο αυτή ασκεί επιθετική πολιτική- και η σύζυγός του, Ναντίν, δέχτηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του φέρεται να δέχτηκαν τα χρήματα για να «ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου», ισχυρίζονται οι εισαγγελείς. Οι κατηγορίες έρχονται μετά από πολυετή έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δωροδοκίες που λέγεται ότι δέχθηκε το ζεύγος περιελάμβανε μετρητά, ράβδους χρυσού, πληρωμές για το στεγαστικό δάνειο και ένα πολυτελές όχημα από τρεις άνδρες του Νιου Τζέρσεϊ: τον Βάελ Χάνα, τον Χοσέ Ουρίμπε και τον Φρεντ Ντέιμπς. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά ότι οι τρεις άνδρες προέβησαν στις δωροδοκίες για να αποκομίσουν σε αντάλλαγμα την επιρροή και εξουσία του Μενέντεζ ως γερουσιαστή, ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να «ωφελήσουν την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…