Newsroom

Newsroom

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός

Πάνω από 14 δολ. αυξήθηκε χθες η τιμή του χρυσού φθάνοντας στα 1434,5 δολ./ουγγιά, χάρις στις ανησυχίες των επενδυτών για…

Πάνω από 14 δολ. αυξήθηκε χθες η τιμή του χρυσού φθάνοντας στα 1434,5 δολ./ουγγιά, χάρις στις ανησυχίες των επενδυτών για την πολιτική αναταραραχή στη Λιβύη και τη διάδοσή των εντάσεων σε όλη την Μέση Ανατολή. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 1431 δολ. και είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο.

Ο χρυσός παραδοσιακά χρησιμεύει ως επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Οι κοινωνικές ταραχές και εξεγέρσεις στη Μ.Ανατολή τροφοδότησαν την άνοδο κατά 6% της τιμής του χρυσού στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Σήμερα ο χρυσός έχει υποχωρήσει ελαφρά στα 1430 δολ. ενώ το πετρέλαιο έχει ανέλθει στα 100 δολ. (ελαφρύ αμερικανικό) και 116 δολ. (Μπρεντ).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα πολιτικά προβλήματα ωθούν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου και αυξάνουν τις πληθωριστικές πιέσεις επιβραδύνοντας την οικονομική ανάκαμψη.

“Αυτό που χρειαζόταν ο χρυσός ήταν ένας καταλύτης και τον βρήκε στην μορφή των εντάσεων που ξέσπασαν στη Μ.Ανατολή και τη συνακόλουθη αύξηση των τιμών πετρελαίου” δήλωσε ο Mark Luschini από την Janney Montgomery Scott.

http://www.enet.gr

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…