Newsroom

Newsroom

Σε μια κλωστή η ζωή των νεφροπαθών στην Πρέβεζα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν 45 νεφροπαθεις στην Πρέβεζας λόγο της έλειψης νεφρολόγων στον Νοσοκομεία της περιοχής. Από τις αρχές…

nosokomeio

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν 45 νεφροπαθεις στην Πρέβεζας λόγο της έλειψης νεφρολόγων στον Νοσοκομεία της περιοχής.

Από τις αρχές του 2011 η ζωή τους στηρίζεται σε μια κλωστή καθώς υπάρχει στο εν λόγο νοσοκομείο μόνο ένας γιατρός –νεφρολόγος ο οποίος εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους 45 ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο εκτός από αιμοκαθάρσεις διαθέτει και κλινική νεφροπαθών γεγονός που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι υπεύθηνος για τις αιμοκαθαρσείς για τους ασθενεις που νοσηλεύονται και για την μονάδα εντατικής θεραπείας παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικές ελείψεις διαπιστώνονται και στο νοσηλευτικό προσωπικό που βοηθάει στις αιμοκαθάρσεις κατι που κανει δυσκολότερη ακόμα την διαδικασία.

Όπως τόνισε στο www.koutipandoras.gr ο πρόεδρος των νεφροπαθών Πρέβεζας κ Νίκος Μπακόλας « ο γιατρός μας με σκοπό να προλάβει να κάνει καθημερινά αιμοκαθάρσεις βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 7 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ»

Ο κ Μπακόλας εξηγεί ότι «στις 13 Ιανουαρίου εγγρύθηκε μετακίνηση γιατρού από τις Φιλιάτες με σκοπό να εγγατασταθεί στο νοσοκομείο για ένα μήνα ωστόσο ο γιατρος δεν ήρθε ποτέ με πολιτική παρέμβαση».

Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων ενώ ο αριθμος των ασθενων νεφροπαθών είναι σχεδον ο ίδιος, οι νεφρολόγοι είναι σε άλλες περιπτωσεις 4 και σε άλλες περιπτώσεις 5.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Πρεβέζης τονίζει ότι «στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων υπάρχουν 45 ασθενείς και 8 γιατροι στην Αρτα 60 ασθενεις και 4 γιατροι και στις Φιλιάτες 25 ασθενεις και 3 γιατροι».

Ο μοναδικός νεφρολόγος του νοσοκομείου της Πρέβεζας κ Μάνθος Δαρδαμάνης μιλώντας στο www.koutipandoras.gr τόνισε ότι «για το θέμα είναι ενημερωμένος ο διοικητής του νοσοκομείου, ο διοικητής της 6 υγειονομικής περιφέρειας αλλά και ο εισαγγελέας» και προσθέτει ότι «είναι θαύμα πως δεν έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Όπως αναφέρει ο γιατρός η μετάταξη δεν «σκοντάφτει» σε οικονομικό πρόβλημα αλλά στην έλλειψη διαχείρισης και τονίζει ότι «εγώ έχω εξαντλήσει τις ανθρώπινες αντοχές μου και της κατά νόμο υποχρεώσεις μου το θέμα είναι τι θα κάνει η πολιτεία».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…