Newsroom

Newsroom

Σε μερικό «lockdown» η Γερμανία: Κλείνει η εστίαση, ανοιχτά σχολεία και εμπόριο

Σε μερικό «lockdown» μπαίνει όλη η Γερμανία από τις 2 Νοεμβρίου

germany Medium

Μερικό «lockdown» από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και έως το τέλος του μήνα για όλη τη Γερμανία αποφάσισαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, ανακοίνωσε πριν από λίγο η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη μέρα» και, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα περιορισμού, μίλησε για εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να δράσουμε – και μάλιστα τώρα!». Ομοσπονδία και κρατίδια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία, την εργασία και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, προσέθεσε.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, από την προσεχή Δευτέρα κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν πελάτες μόνο με προϊόντα σε πακέτο. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων, τα οποία ωστόσο θα προέρχονται από το πολύ δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ η πολιτεία ζητά και πάλι από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι. Ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Η γενική κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο εβδομάδες, διευκρίνισε η Άγγελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος, θα υπάρξει και νέα έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών οι οποίοι θα πληγούν από τους νέους περιορισμούς. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε, σύμφωνα με την BILD, αναφερθεί σε αναπλήρωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων στο 75% και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στο 70%. Το κόστος για το κράτος θα ανέλθει σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…