Σε μαύρο χάλι το ΚΙΝΑΛ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να το πάρει από τη Φώφη.

Αν σήμερα η μαρκίζα έγραφε ΠΑΣΟΚ, κάποιος θα έμπαινε στον πειρασμό της παλιννόστησης. Τώρα που να γυρίσουν: στο κόμμα της Φώφης;

ekfof

Από χαρακτηρισμούς δεν έχει έλλειψη. «Είναι λίγη. Έχει περιορισμένα προσόντα. Δεν διαθέτει ηγετικότητα. Μηδέν πέραση στο εξωτερικό. Είναι αχθοφόρος ονόματος. Αρχόντισσα της κοινοτυπίας. Από ταπεραμέντο τίποτε. Ξύλινος λόγος και ιδεολογική πενία. Διαπλοκή. Και μικρομεγαλισμός στο φουλ».

Αυτά και άλλα καταλογίζουν από χρόνια στη Φώφη Γεννηματά. Πολιτικώς «κομμώτρια» την χαρακτήριζε ο μακαρίτης Γ. Παναγιωτακόπουλος. Και δίπλα προσθέτουν το μαύρο χάλι στο οποίο βρίσκεται το κόμμα που ίδρυσε και διευθύνει με μια μικρή ομάδα εμπίστων.

Παρόλα αυτά ένα είναι σίγουρο: Κανείς δεν μπορεί να τη διώξει από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Είναι το κόμμα της. Δημιούργημά της, εξ αρχής.

Για να αποκτήσει τίτλο «ιδρύτριας» υπέκυψε στην πίεση Σημίτη -που θέλει να μη μείνει τίποτε που να θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου- και διέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Εξαφάνισε το όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία, την πολιτική, τις παρακαταθήκες.

Μέγα λάθος της. Αν σήμερα η μαρκίζα έγραφε ΠΑΣΟΚ, κάποιος θα έμπαινε στον πειρασμό της παλινόστησης. Τώρα που να γυρίσουν: στο κόμμα της Φώφης;

Συχνά επικαλείται τον Ανδρέα Παπανδρέου και το κόμμα με το οποίο άλλαξε την πορεία της χώρας.

Σε κάποιους όμως προκαλεί ανάμεσα σε μειδιάματα. Θεωρούν οτι ΠΑΣΟΚ και φλερτ με τον υιό Μητσοτάκη, δεν νοείται. Η ψήφος στην ίδια κάλπη με τη Δεξιά τη θέτει εκτός Δημοκρατικής Παράταξης.

Έτσι τουλάχιστον όμως την εννοούσε ο Ανδρέας. Με αδιαπραγμάτευτο αντιδεξιό πρόσημο. Σε σχέση πάγιας τακτικής συνεργασίας με την Αριστερά στο μαζικό χώρο. Σε αντιπολιτευτική συμπόρευση με άλλους στο χώρο που ορίζεται ιστορικά ως  Δημοκρατικές Δυνάμεις.

<Χωρίς αυτά για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάει;> είναι η συνήθης αντίδραση

Κανείς δεν αναγνωρίζει στη Φώφη οτιδήποτε πέρα από αυτά που είναι. Ακόμη και όταν δηλώνει «μια ζωή στο ΠΑΣΟΚ», με αγάπες και λουλούδια.

<Ποια ζωή;> , λένε οτι την ξέρουν απο παλιά. Στο Πολιτικό της Νομικής δεν δέχονταν να μπει ούτε στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ. Στα όργανα εμφανίσθηκε αργά, ως κληρονόμος. Άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο απόσπαση στο πατρικό πολιτικό γραφείο.

Το πιο στέρεο στοιχείο παλιάς σύνδεσης της με το ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον αρνητικό: διορίσθηκε σε τράπεζα πριν πάρει πτυχίο. Και, όπως της έχει προσάψει ο Πάγκαλος, δεν πάτησε ποτέ το πόδι της.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες. Αλλά έχουν προεξοφληθεί. Δεν  παίζουν κανένα ρόλο πλέον. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ερώτημα  «ποιος είναι το αφεντικό» στο ΚΙΝΑΛ.

Το κόμμα ανήκει αποκλειστικά στη Φώφη. Είναι προσωποπαγής μηχανισμός. Ελέγχει την οργάνωση και τα όργανα, τους πόρους, τις σχέσεις με το μιντιακό σύστημα, έχει βαρύ όνομα.

<Ποιος θα την απειλήσει;>, λέει παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παραθέτει τους δελφίνους της, με χαρακτηριστικές διατυπώσεις για τον καθενα:

Ένας απαξιωμένος βουλευτής, διαπλεκόμενος και με άσκηση δίωξης για δωροδοκία στην πλάτη του;

Ένας επιχειρηματίας, με «μανατζίριαλ» κουλτούρα, αξιοπρεπής και καταρτισμένος, αλλά που μπήκε στο χώρο από πολιτικό γραφείο ως… υπουργός και θεωρεί ότι τα κόμματα διοικούνται σαν εταιρίες;

Ένας πρώην νεολαίος του σωλήνα που συντηρεί έναν ΙΧ μηχανισμό για να σουλατσάρει στην Ευρώπη χωρίς πολιτικό εκτόπισμα και στα εσωκομματικά δεν πέρασε ποτέ το όριο που του έβαλε η… Γεννηματά;

Μήπως κάποιος από τους Παπανδρέου, που διέσπασαν το ΠΑΣΟΚ και είναι καμένοι από εκατό μεριές;

Ή μια κυρία που προκαλεί θυμηδία οσάκις απειλεί ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα;

Ούτε από την νέα γενιά -που δεν υπάρχει- κινδυνεύει.

Αν εξαιρεθούν ένας – δυο «υπάλληλοι» της Φώφης που εμφανίζονται ως «νέοι» ο μόνος που έχει προδιαγραφές ΠΑΣΟΚ για να επωμιστεί την ανανέωση είναι ο Μιχ. Κατρίνης- αλλά δεν έχει τα μέσα να ανταγωνιστεί τους άλλους.

Τα κεφάλια μέσα. Καλή-κακή αυτήν έχουν στη Χαρ. Τρικούπη. Η Γεννηματά είναι η κυρίαρχη του παιχνιδιού στο μαγαζί της. Δικαίως. Πήρε το ΠΑΣΟΚ από το 4% από της το άφησε ο Βενιζέλος και το πήγε στο 6%, τον εξουδετέρωσε, έβαλε στο τσεπάκι και τον Γ. Παπανδρέου και με το ΚΙΝΑΛ έγραψε 8%. Δεν είναι λίγο.

Όσο το βάζει στη Βουλή θα το ελέγχει. Ότι μπορεί να της το πάρει ένας τελειωμένος και να το «διπλασιάσει» είναι απλώς κωμικοτραγικό.

Το κωμικό τώρα. Τα τραγικό μόλις μιλήσει το Δικαστικό Συμβούλιο για τη Νοβάρτις.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…