Newsroom

Newsroom

Σε λογαριασμό της Β. Σταμάτη χρήματα από τις μίζες των TOR-M1

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα UBS στην Ελβετία η Βίκυ Σταμάτη εμβάζονταν χρήματα από…

stamati

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα UBS στην Ελβετία η Βίκυ Σταμάτη εμβάζονταν χρήματα από τη λιβεριανή εταιρεία Bluebell, μέσω της οποίας, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, διακινήθηκε το μαύρο χρήμα της μίζας για την προμήθεια των TOR-M1, παρουσίασαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών που ήρθαν στην Ελλάδα και έλαβαν κατάθεση από τον άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα καταδικασμένο σε 20ετη κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία. 

Τα στοιχεία αυτά μάλλον αιφνιδίασαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έκανε λόγο για «αδιανόητα» ευρήματα και επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Στην προσπάθειά του, ωστόσο, να δώσει κάποια εξήγηση, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε συγγενή του, τον οποίο δεν κατονόμασε, υποστηρίζοντας ότι τροφοδότησε το λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη με 250.000 ελβετικά φράγκα, με δικούς του πόρους.

Στην κατάθεσή του, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον τραπεζίτη Π. Μπ., τον Β. Καμπούρογλου και τον Fuad Al Zayad, ενώ για τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, είπε: «Τον έζησα ως ψευδομάρτυρα στο δικαστήριό μου, όπου και κατέθεσε μια σειρά από ψεύδη εναντίον μου, πράξεις και γεγονότα που δεν ήταν αληθή και δεν είχαν καμία σχέση με μένα».

Ο Νίκος Ζήγρας από την πλευρά του, που επίσης κατέθεσε στο κλιμάκιο των Ελβετών, κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, όπως λέει, τον βοήθησαν να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς σε μεγάλες ελβετικές τράπεζες και να διακινεί εκατομμύρια χωρίς κανένα δικαιολογητικό. 

«Όλοι γνώριζαν ποιανού ήταν οι λογαριασμοί και τα λεφτά» υποστήριξε ο Νίκος Ζήγρας, για να τονίσει πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία και όλα τα χρήματα διακινήθηκαν με δικές του εντολές.

Σε ό,τι αφορά στη διακίνηση των εκατομμυρίων μέσω λογαριασμών στη Morgan Stanley, ο Νίκος Ζήγρας είπε: «Ο σκοπός ήταν να γίνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως κατάλαβα απ’ όλες τις ενδείξεις και όπως γνώριζαν οι τραπεζίτες. Για το λόγο αυτό πιστεύω με κατηύθυναν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες μεθόδους».

Ο μεταμελημένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατονόμασε τον τραπεζίτη Π. Μπ., λέγοντας πως από την πρώτη μέρα γνώριζε ότι ο πραγματικός οικονομικός δικαιούχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Γνώριζε τα πάντα από πριν και απλά με κατηύθυνε. Σε αυτόν πήγα συστημένος από δικηγόρο, φίλο του Άκη Τσοχατζόπουλου και φίλο του πατέρα του. Πως θα δεχόταν έναν ξυλέμπορο από την Κυψέλη ο κύριος Μπ;» είπε ο Ζήγρας.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…