Σε lockdown τα τακτικά χειρουργεία μετά από εσωτερική οδηγία Γκάγκα

Η Μίνα Γκάγκα με εσωτερικό έγγραφο δίνει οδηγία στα νοσοκομεία να κόψουν τα τακτικά χειρουργεία έως και 80%

NewsRoom 22/11/2021 | 23:21

Με την  πανδημία να σαρώνει τη χώρα το ΕΣΥ να  καταρρέει και ο αριθμός  των  ημερησίων θανάτων να σπάει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση μέσω της  αναπληρώτριας υπουργού  Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε την φαεινή ιδέα να δώσει εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να περιοριστούν τα τακτικά χειρουργεία έως και 80%. 

Πιο συγκεκριμένα, στο εσωτερικό έγγραφο, αναγράφεται χαρακτηριστικά η σαφής οδηγία προς τα νοσοκομεία για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%. Από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με την οδηγία, θα συνεχιστούν τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων κτλ). 

«Lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων Κόβονται τα χειρουργεία! Μετάφραση: Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες!» αναφέρει η Δώρα Αυγέρη που έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 105 άνθρωποι.

Ανάρτηση Δώρας Αυγέρη