Newsroom

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Μίκαελ Σουμάχερ

“Μικρή βελτίωση” παρατηρούν οι γιατροί στην κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία ωστόσο παραμένει κρίσιμη και “πολύ εύθραυστη”,…

schumacher

“Μικρή βελτίωση” παρατηρούν οι γιατροί στην κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία ωστόσο παραμένει κρίσιμη και “πολύ εύθραυστη”, μετά και τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο πιλότος της Formula 1 στον εγκέφαλο, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι.

“Η κατάσταση είναι υπό καλύτερο έλεγχο από χθες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά έχουμε κερδίσει λίγο χρόνο. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τη στρατηγική μας”, δήλωσε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος Ζαν-Φρανσουά Παγιέν.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα για τα αίτια του ατυχήματος δεν επιβεβαιώνουν ακόμα αν ο Σουμάχερ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, που σύμφωνα με φήμες μπορεί να φτάνει και τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, πριν την πρόσκρουσή του στο βράχο, αν και το γεγονός ότι το κράνος του κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο μάλλον οδηγεί προς αυτό το συμπέρασμα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Σουμάχερ διέψευσε τις φήμες αυτές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Γερμανός πιλότος λίγο νωρίτερα είχε σταματήσει για να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει, και άρα δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, αλλά απλώς σκόνταψε σε έναν βράχο, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με το κεφάλι πάνω σε έναν άλλο, μεγαλύτερο βράχο.