Newsroom

Newsroom

Σε «κόκκινο συναγερμό» ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά την έξαρση στο Ισραήλ

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική, μετά την ανάφλεξη της έντασης στο μεσανατολικό και το Ισραήλ.

antitrom opke

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που θα λάβουν τόσο η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ, για τυχόν ακραίες «αντιδράσεις» σε ελληνικό έδαφος, μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ξεκίνησαν να ελέγχονται λογαριασμοί στα social media, καθώς έντονο προβληματισμό προκάλεσε το περασμένο Σάββατο η δημοσίευση βίντεο από δομή μεταναστών στη Σάμο, όπου Παλαιστίνιοι πανηγύριζαν στο άκουσμα της είδησης των βομβαρδισμών της Χαμάς στο Ισραήλ. Παράλληλα, υπάρχουν βίντεο στα οποία Παλαιστίνιοι καλούν τους μαχητές να συνεχίσουν τον πόλεμο σημειώνοντας ότι ο Θεός, όπως και οι ίδιοι, είναι στο πλευρό τους.

Παράλληλα, από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διπλασιαστεί τα μέτρα ασφαλείας στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ έχει ανέβει ο βαθμός επικινδυνότητας και έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα εμφανείς και μη εμφανείς δυνάμεις σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων, αλλά και σημεία συγκέντρωσης Παλαιστινίων. Την ίδια στιγμή, αυξημένη είναι η προσοχή στα αεροδρόμια και σε όλες τις πύλες εισόδου και τα σύνορα της χώρας, για τον ενδελεχή έλεγχο ατόμων που τυχόν θελήσουν να έρθουν αυτή την περίοδο προς τη χώρα μας από τις περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες , υπό έλεγχο θα βρίσκονται όσοι Παλαιστίνιοι μένουν στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση των Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι αντίστοιχα μέτρα και συσκέψεις έχουν λάβει χώρα και σε άλλα κράτη

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…