Newsroom

Newsroom

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για την 76η Διεθνή Έκθεση ο Γιώργος Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος…

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για την 76η Διεθνή Έκθεση ο Γιώργος Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Κατά την άφιξη του στο δημαρχιακό μέγαρο προκλήθηκε ένταση από δημοτικούς υπαλλήλους και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό.
Μκροεπεισόδιο είχε προκληθεί και το πρωί όταν αστυνομικοί με πολιτική περιβολή επιχείρησαν να προσαγάγουν δημοτική υπάλληλο, η οποία έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο.
Επικράτησε εκνευρισμός και επενέβησαν διαδηλωτές και συνάδελφοί της, οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, και ύστερα από λίγο αφέθηκε ελεύθερη.
Κινητοποιήσεις και πορείες
Πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι αυτή των αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τις περικοπές στις δαπάνες των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίζονται, οδηγούν σε εξαθλίωση τα Σώματα Ασφαλείας.

Η κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, απ’ όπου οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, πραγματοποιούν ομιλίες. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι “Αγανακτισμένοι” διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Σε κλοιό και το Σάββατο
Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”, οι “Αγανακτισμένοι” θα θέσουν σε εφαρμογή το “σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ”, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.
Μισή ώρα αργότερα (στις τρισήμιση), ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.
Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο “Κατσάνειο” αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντεξουσιαστών, στην Καμάρα. Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο “Ι.Βελλίδης”.
Περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί, η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη από κάθε άλλη χρονιά, έχουν επιστρατευθεί για τη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ενώ στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται και ο γνωστός από τη χρησιμοποίησή του στις τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις της Αθήνας, φράκτης της ΕΛΑΣ.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει δύο αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.
Τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ δεν θα τα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αλλά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, στο κτίριο διοίκησης.
Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ και θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Την Κυριακή, η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα δοθεί στον συνήθη χώρο του συνεδριακού κέντρου “Ι. Βελλίδης”, αλλά στην Αποθήκη Γ΄του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) στη 1 μ.μ.
http://www.ethnos.gr/

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…