Newsroom

Newsroom

Σε κλοιό χιονιά η χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μεγάλη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα που πλήττει σχεδόν τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. 

4995957

Ισχυρό ψύχος στα κεντρικά και βόρεια στην δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που διανύουμε, ενώ από χθες «το έστρωσε» στα ορεινά και περιορισμένα προβλήματα καταγράφηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου στη Μακεδονία.

Μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα. Είναι ιδιαίτερα έντονες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στην Ευρυτανία το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και κρατούν ανοιχτό το δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι στις Ράχες Τυμφρηστού και από Καρπενήσι προς Αγρίνιο στο Μπαγασάκι.

Στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και στα ορεινά χωριά όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή της Υπάτης χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Από τη νύχτα άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της πόλης της Λαμίας βάζοντας σε κόκκινο συναγερμό το δήμο της Λαμίας. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να παρέμβουν σε κρίσιμα σημεία είτε ρίχνοντας αλάτι είτε απομακρύνοντας το χιόνι.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά σε όλα τα σημεία. Τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας Άμφισσας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου, ιδιαίτερα στη ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Άσπρισαν Κοζάνη και Λάρισα

Συνεπής στο… ραντεβού του ο “Λέανδρος” έφθασε και στη Λάρισα με μικρής έκτασης χιονόπτωση τα ξημερώματα του Σαββάτου.Η θερμοκρασία λίγο μετά τις 8 το πρωί είναι μόλις ένας βαθμός πάνω από το μηδέν, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ξημερώματα προβλέπεται ισχυρός παγετός που αναμένεται να φθάσει και στους -9 βαθμούς Κελσίου.

 

60028afa825e63561801a732
 

Όμως χιονόπτωση σημειώθηκε και στην πόλη της Κοζάνης.

 

Ασθενής χιονόπτωση στα Γιάννενα, λευκά τα ορεινά

Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τη νύχτα και στην πόλη των Ιωαννίνων. Ολόκληρος σχεδόν ο νομός όπως και όλες οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου είναι ντυμένες στα λευκά χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Από την Πολιτική Προστασία έχουν κινηθεί από νωρίς το πρωί 19 μηχανήματα τα οποία παρεμβαίνουν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας και παγετός.

 

60028bc4825e634bbc36dbd2
Λευκά και τα Γιάννενα

Πολύ χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας και Φωκίδας

Συνεπής στο ραντεβού του ο «Λέανδρος» ξεκίνησε να φορτώνει με χιόνι τα ορεινά – ημιορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας από Παρνασσό μέχρι τον Τυμφρηστό και τον ορεινό όγκο του Δομοκού από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (15/1).

Στο εθνικό οδικό δίκτυο, πυκνή χιονόπτωση υπάρχει στο δρόμο για το Δομοκό από το 7ο χιλιόμετρο, στον Μπράλο από το Χάνι του Καρανάσιου και πάνω, ενώ στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου το χιόνι έχει κατέβει στον Άγιο Γεώργιο.

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε σε όλα τα ορεινά χωριά της δυτικής και βόρειας Φθιώτιδας, όπως και στην Υπάτη από όπου και το παρακάτω βίντεο:

 

Η πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, χιόνια αναμένονται αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Βροχοπτώσεις αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 2, στην Ήπειρο από -4 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 3, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 10, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 7, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Από το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά του νομού, ενώ βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το απόγευμα κατά τόπους στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως -3 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…